用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有無預備2016/9 去英國的
樓主: twtwtw
go

有無預備2016/9 去英國的   [複製鏈接]

3b 發表於 17-7-17 21:19
美國村住那間酒店? 距離燒肉王遠嗎?我原本想訂這間, Google地址後要行大約12分鐘, 不知道實際上是否要行 ...

我住間酒店系燒肉王附近,所以吃了兩次(肥死了!)但我就5住近沙灘,不過我地開車去沙灘都好方便!

DKmum 發表於 17-7-17 22:19
我住間酒店系燒肉王附近,所以吃了兩次(肥死了!)但我就5住近沙灘,不過我地開車去沙灘都好方便!
...
多謝介紹!開車好玩D又平D,我哋唔想累人累物,搵包車。

回覆樓主:

早晨呀!阿女基本上所有嘢都預備好晒啦!等8月尾過去開學。請問大家有無幫佢哋响香港買留學保?其實留學保其中都有醫療包,但NHS都一定要買,大家有咩睇法?Thanks

回覆樓主:

英NHS請看Mr bean 豆豆先生的電視劇看医生就明白。。另學校好似有買學校學生保,如有看是否合用。。。此外包有恐襲最好。。。

Hiutung 發表於 17-7-19 09:15
早晨呀!阿女基本上所有嘢都預備好晒啦!等8月尾過去開學。請問大家有無幫佢哋响香港買留學保?其實留學保 ...

我兩仔都冇買,只用IHS及學校要買既保證。

brother4 發表於 17-7-19 10:51
英NHS請看Mr bean 豆豆先生的電視劇看医生就明白。。另學校好似有買學校學生保,如有看是否合用。。。此外 ...

你講得對,要包埋恐襲。

回覆樓主:

學校會去歐州遊,同學可自遊行,有恐襲保放心D,真心係永不要claim保險。。。

回覆樓主:

朋友俾兩份保險包恐襲 AXA $3300 ,環迪$2823。。有什麽分別?AXA保障多D。。朋友比較咗

brother4 發表於 17-7-19 17:38
朋友俾兩份保險包恐襲 AXA $3300 ,環迪$2823。。有什麽分別?AXA保障多D。。朋友比較咗
...

剛過去學年我都是買學校的BUPA 醫療保險 , 當時沒時間研究買什麼保險 !

但學校來年會轉用 AXA , 咁又令我諗起,不如在香港買留學保險會比較好, 經學校買醫療都要£225 。

katrinafu 發表於 17-7-19 18:17
剛過去學年我都是買學校的BUPA 醫療保險 , 當時沒時間研究買什麼保險 !

但學校來年會轉用 AXA , 咁又 ...

好似學校平D
香港要3300。。好奇一問,不包飛機問題,行李問題?

brother4 發表於 17-7-19 18:18

好似學校平D

學校的 AXA plan 只是醫療 !

brother4 發表於 17-7-19 18:18

好似學校平D

香港AXA 前程錦繡升學保 , 保障都算幾全面。 我都聯絡了我的Agency , 她說 8月1日先開售。 我見香港買升學保險 比 英國學校醫療 保只是貴 $1200港幣 , 但保障比較多 。

爸爸就覺得 經學校買醫療 ,有乜事入院 , 學校職員會處理Claim 手續 ( 他諗 喎 ) 。

katrinafu 發表於 17-7-19 18:41
香港AXA 前程錦繡升學保 , 保障都算幾全面。 我都聯絡了我的Agency , 她說 8月1日先開售。 我見香港買升 ...

乘飛機每次買飛機保是一條數,行李保障/遺失有得保,延遲有得保 ,証件有得保。。一年俾多少少但放心D。。。自己咁想!

回覆樓主:

1張BRP學生身份証補領45鎊+速遞。。香港保險可保

4呀哥做保險嗎?好熟悉喎。

brother4 發表於 17-7-19 17:38
...

我暫時揾到QBE,包恐襲,意外,醫療,around $3xxx。原來有些可以只買意外保險,雖然平好多,但個人都係擔心佢放team break學校帶佢出去玩時有咩意外,有張全面的保單感覺比較良好d。學校反而叫學生响英國買gadget 保險,保手提電話,電腦之類,我都覺得可以考慮,都幾平。香港的留學保係唔包留學當時的電子產品。

回覆樓主:

估是個人財物包手提電話,電腦 ,相機等。。看保單有冇個人財物賠償。。QBE有包約2萬

醒目開學勳章

DKmum 發表於 17-7-17 22:19
...

我們反而住近沙灘又不會揸車, 所以要搵間近酒店的

JLT 今年upgrade 咗個plan 用AXA,包全面恐襲, 電腦及手提電話 在校內 意外損毀 或遺失 都可以claim到.
保障好全面 所以都好放心
呢個plan jlt 6月已經 推出

Kyan1827 發表於 17-7-21 23:49
JLT 今年upgrade 咗個plan 用AXA,包全面恐襲, 電腦及手提電話 在校內 意外損毀 或遺失 都可以claim到.
保障 ...
[size=36.5422px]https://www.axa.com.hk/zh/jlt-overseas-student-care[size=65.5885px]JLT 6月巳接受投保喇!
‹ 上一主題|下一主題