用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃埔迦南細 B 班今日收到信啦!
go

黃埔迦南細 B 班今日收到信啦! [複製鏈接]

今日收到信啦! 二月頭註冊! 阿仔十月尾生日,今年十一月入學。

0    0    0    0

回覆:Yaleizh 的帖子

引用:今日收到信啦!+二月頭註冊!+阿仔十月尾生日

原帖由 Yaleizh 於 15-01-26 發表
今日收到信啦! 二月頭註冊! 阿仔十月尾生日,今年十一月入學。
你係am or pm ar?

恭喜恭喜 我囡1月10日ln嘅 星期六下午收信 上午班

恭喜恭喜 我囡1月10日ln嘅 星期六下午收信 上午班

回覆:艷艷5151 的帖子

回覆:黃埔迦南細 B 班今日收到信啦!

Sept BB am offer. 應該會放棄

bb系29 SEP  我應該唔會留位了

請問有OFFER的為何會放棄?

回覆:marcbymarc 的帖子

一月十號 in。 因為阿仔早產成個半月所以其實應該十二月生日。我地報左黃埔保護兒童會幼兒園,迦南同埋吉之島附近既崇真幼兒園。 so far 得迦南有的 in 仲有埋 offer 。 應該會留位同埋返呢間。

回覆:lamhoilam 的帖子

下午班。 阿仔宜家中午十一點訓到一點,下午唔訓覺。 應該都 ok!  希望呢個習慣唔會變啦。。。

回覆:黃埔迦南細 B 班今日收到信啦!

問左個朋友話老師唔好,再加上K1又黎過,暫時會揀返係全英普joyful。

因為有其他選擇? 打算去邊間丫?

回覆:Cecilia_mum 的帖子

icic! 網上家長對黃埔迦南評價都有好有壞。 我地都係試下先,因為阿仔係早產,所以打算比阿仔repeat 一年 pn, 唔得出年再試第二間。

引用:問左個朋友話老師唔好,再加上K1又黎過,暫

原帖由 Cecilia_mum 於 15-01-27 發表
問左個朋友話老師唔好,再加上K1又黎過,暫時會揀返係全英普joyful。
下?有冇實際例子點唔好?咩又為之好?
我個囡返過,老師唔係話特別好,但唔係唔好。比果d6-7千一個月既幼稚園好好多tim。
可能我對老師既要求只係唔虐待小朋友唔打小朋友,教小朋友正確價值觀。

我囡得in咗兩間 黃埔迦南 am offer 黃埔嘉德麗Pm offer 有打電話去迦南問過 佢話得一半直升得到 而且分班係照面試成績分 唔會按出生月份分 有擔心小朋友年齡有差距 老師系唔系take care 到細B嘅進度 (而係等𠈄自然流失)冇辦法啊 細B機會真系少D

我囡得in咗兩間 黃埔迦南 am offer 黃埔嘉德麗Pm offer 有打電話去迦南問過 佢話得一半直升得到 而且分班係照面試成績分 唔會按出生月份分 有擔心小朋友年齡有差距 老師系唔系take care 到細B嘅進度 (而係等𠈄自然流失)冇辦法啊 細B機會真系少D

唔系有細 B 班咪? 唔通細 B 有機會同年頭大 B 一個班?

昨日打去問 佢話冇專門嘅細B班 每班同學年頭至年尾都有

原來係咁!!! 我仲以為分開 in 就會分開教學。 知唔知學費幾錢?

‹ 上一主題|下一主題