用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07/08~畢業生
樓主: 禧媽媽
go

07/08~畢業生 [複製鏈接]

禧媽媽 發表於 18-10-31 16:14
glory

天氣好乾, 你又有機會整甜品潤下, 成機又可以食下
禧媽,
嘻嘻, 提起飲飲食食就即刻精神
除了天氣, 還有港珠澳大橋通車拉近距離, 美食當前

glory 發表於 18-11-5 23:53
禧媽,
咁多紀念品, 想起都似以前參觀中學, 不過大學真正是一個字:大.....大......大
禧仔真好:fun ...
glory
google 大神  

glory 發表於 18-11-5 23:56
禧媽,
醫師係銅鑼灣, 砲台山站行去十分鐘唔使, 連埋上星期六共針了四次, 似乎好了八成行路已唔覺痛,  ...
glory
比定資料我, 有需要時可以用

glory 發表於 18-11-6 00:11
禧媽,
我連續兩個星期六/日, 都經香港口岸過了澳門, 第一次搭是之前的星期六, 陪老媽老爸過去澳門, 去程由A ...
glory
嘩....世伯伯母好開心呀, 可以咁在澳門玩足一個星期, 你又有藉口, 可以試下用公車去澳門.
起初同你講, 仲唸住可以快過你, 威過你 點知, 你已經試過2次.
D人都講, 九龍和新界人去澳門, 經香港口岸係方便D, 但如果港島人就搭船方便D.

係呢, 過關順暢嗎? 去到澳門係咪好荒蕪? 在澳門等金巴好耐?
其實我唔怕等車, 反而怕多同胞, 但我知無得驚

.

glory 發表於 18-11-6 00:11
禧媽,
我連續兩個星期六/日, 都經香港口岸過了澳門, 第一次搭是之前的星期六, 陪老媽老爸過去澳門, 去程由A ...
glory
係呀, 你住青衣站, 搭去欣澳係快D

glory 發表於 18-11-6 00:13
禧媽,
要搵時間去試試, 正呀, 樓下有A字頭巴士會好快到目的地, 即日來回已可以~~澳門一日遊
glory
係呀, 澳門一日遊都得, 事關巴士平過搭船好多. 船要是$3XX來回, 金巴$1XX來回

glory 發表於 18-11-6 00:15
禧媽,
要keep 住唔好比佢停

glory 發表於 18-11-6 00:22
禧媽,
無記錯的話, 十年以上樓齡的樓,強制驗窗是隨機抽查, 即係照計好多樓已驗了, 好快會到我地
...
glory
係, 就算抽唔到, 唔知20年樓可以都要驗, 好快到

glory 發表於 18-11-6 00:28
禧媽,
咪係, 佢地始終怕學校多啲.......學校影響力好大
glory
如果群住D同學, 影響仲大

glory 發表於 18-11-6 00:33
禧媽,
嘻嘻, 提起飲飲食食就即刻精神
除了天氣, 還有港珠澳大橋通車拉近距離, 美食當前
glory
係, 如果去澳門咁方便, 去食下葡撻, 雙皮奶
去中山珠海就食乞兒雞(唔知有冇記錯呢)

glory

老實講, 而且交通四通八達, 咁多款式.
真係識唔晒

glory

仲有而家好多付款方法, 又係識唔晒

禧媽媽 發表於 18-11-8 17:41
glory
google 大神

禧媽媽 發表於 18-11-8 17:43
glory
比定資料我, 有需要時可以用
禧媽,香港天后威菲路道13號地下~~明德中醫宋振基
砲台山站行去好近, 針炙460元一次

禧媽媽 發表於 18-11-8 17:50
glory
嘩....世伯伯母好開心呀, 可以咁在澳門玩足一個星期, 你又有藉口, 可以試下用公車去澳門.
起初同你講 ...
禧媽,<仲唸住可以快過你, 威過你 >
過關好暢順, 尤其是香港關, 職員等人過關, 出入都如是, 澳門就反而出境開得一條龍比訪客過關(依家多咗大陸人出入可能開多啲), 而我爸媽有澳門證, 排澳門居民又快啲無咁多人, 我就痴佢地排又快啲(陪老人家可一齊過關)....
過到去到澳門過埋關遇 只有澳門巴士(暫時得兩條巴士線)和的士, 揀咗的士直入澳門市區, 由澳門口岸去市區85元, 話有發財車但唔見, 好似話依家未有....
而金巴, 如由香港過澳門, 我地坐b5由欣澳出發, 過了香港口岸便有金巴可坐去澳門口岸, 亦即是過那大橋, 過完橋便要離開金巴行去過澳門口岸, 過完關便要搵車出澳門市區, 就是只有澳門巴士和的士兩款選擇..
回程一樣, 可坐的士或巴士去澳門口岸, 出完澳門關便可坐金巴(車程約40分鐘)到香港口岸, 到香港口岸做了入境手續便可坐b5(約20分鐘出到去欣澳站), b6, 又或者A線車出市區..
計過由青衣出發, 如行車和等車暢順, 約兩個鐘內可到澳門, 其實時間都用少係等車呀, 行去過關呀的時間

禧媽媽 發表於 18-11-8 17:50
glory
起初同你講 ...
禧媽,去到澳門口岸過完關, 真係幾荒蕪, 要搵車坐返出去澳門市區, 如第日有發財車可能方便啲, 不過又會搶走了搭巴士和的士的乘客.....所以唔知係咪因為咁遲遲未有發財車
金巴夜晚係澳門口岸要等好耐先有車, 首個通車的星期六, 夜晚九點鐘半左右等了40分鐘先上到車, 幾驚過埋香港關後地鐵都關埋
最後十一點幾返到青衣

禧媽媽 發表於 18-11-8 17:55
glory
係呀, 澳門一日遊都得, 事關巴士平過搭船好多. 船要是$3XX來回, 金巴$1XX來回
禧媽,尤其怕大風大浪仲方便, 我覺如由荃灣呀青衣呀去澳門, 揀坐車過澳門會平啲和快啲

禧媽媽 發表於 18-11-8 18:01
glory
係, 如果去澳門咁方便, 去食下葡撻, 雙皮奶
去中山珠海就食乞兒雞(唔知有冇記錯呢)
禧媽:乞兒雞仲唔使一定要過夜, 美食一日遊正呀

禧媽媽 發表於 18-11-8 18:02
glory

老實講, 而且交通四通八達, 咁多款式.
禧媽,如果我係黎香港旅遊, 見到地鐵個圖都

禧媽媽 發表於 18-11-8 18:02
glory

仲有而家好多付款方法, 又係識唔晒
禧媽,我識有個做銀行的朋友, 佢手機無任何可連接比錢方法的途徑, 話這些服務最危險, 好易比人盜用資料, 不過自已就真係貪方便, 尤其用支付寶, 有佢先可同淘生聯系
‹ 上一主題|下一主題