用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07/08~畢業生
樓主: 禧媽媽
go

07/08~畢業生 [複製鏈接]

glory 發表於 15-5-26 16:42
禧媽,
係越大越......懶, 好識搵時間休息, 好似依家放學買埋飯返屋企食, 食到三點幾完, 剛打比佢都仍然'懶 ...
glory
咁搞笑,又夠坦白, 自已識講"懶梗........
禧就一定答我休息下先啦, 佢既休息, 一休就幾小時

glory 發表於 15-5-26 16:44
禧媽,
你地學校咁好有個表比學生, 樂學校無, 要問上年小學畢業升讀同一中學的中二同學先知用邊款, 又驚買 ...
glory
你買左未, 有冇需要果表?

glory 發表於 15-5-26 16:46
禧媽,
哈哈, 男仔唔知係咪咁怕影相, 我見有些女仔到咁大個都好開心影相, 佢又唔知越大個會好唔同, 等佢阿 ...
我正咁唸

glory 發表於 15-5-26 16:51
禧媽,
說得對, 今日1:50先whatsapp我放學了, 樂唔喜歡食嘢, 用食物引誘/ 乙水 唔到佢
而家中學考試 ...
glory
其實而家中一都唔講得笑, 遲D仲難,我一定要揾外援, 即係比錢

禧媽媽 發表於 15-5-30 13:08
glory
咁搞笑,又夠坦白, 自已識講"懶梗........
禧就一定答我休息下先啦, 佢既休息, 一休就幾小時:i ...

禧媽,
樂又係一懶就懶足幾個鐘, 屋企無人管唔到, 加上學校平日又無乜功課, 主要是做電腦i-learner, 但就拖慢晒電腦功課來做, 閒閒地一做又兩個鐘

禧媽媽 發表於 15-5-30 13:13
glory
你買左未, 有冇需要果表?

禧媽,
上學期考IH時買了, 見部機上面貼住可作DSE公開考試就扑搥, 謝謝你~

禧媽媽 發表於 15-5-30 13:15
glory
其實而家中一都唔講得笑, 遲D仲難,我一定要揾外援, 即係比錢
禧媽,
我見樂懶, 想好似小學咁放學後去補習社, 無功課去做下練習都好, 不過今次唔成功, 唔肯去

禧媽,
今個星期開始考試, 明天考埋數學便考完中, 英, 數, 三科主科, 接住是考其他科目, 考到16/6才完, 每日考一科, 拉到好長時間

glory 發表於 15-6-3 16:31
禧媽,
樂又係一懶就懶足幾個鐘, 屋企無人管唔到, 加上學校平日又無乜功課, 主要是做電腦i-learner, 但就拖 ...
glory
係, 少功課又會懶, 多功課又應付唔到

glory 發表於 15-6-3 16:32
禧媽,
上學期考IH時買了, 見部機上面貼住可作DSE公開考試就扑搥, 謝謝你~
...

glory 發表於 15-6-3 16:32
禧媽,
...
glory
其實 ih 係咩黎架? 地理?
我都有呢科......
你有冇西史? 呢科唸起仲驚

glory 發表於 15-6-3 16:35
禧媽,
我見樂懶, 想好似小學咁放學後去補習社, 無功課去做下練習都好, 不過今次唔成功, 唔肯去

glory
佢地大個喇, 唔似小學咁, 識反抗.
以前你報咩佢就返咩, 最多都係返幾個月唔返.
而家連第1堂都冇機會返

好似黎梗學游水都唔知講左幾耐, 最後答話學埋呢個暑期第時唔會學
又好似英國文化協會, 日日返, 日日哦......煩C

glory 發表於 15-6-3 16:39
禧媽,
今個星期開始考試, 明天考埋數學便考完中, 英, 數, 三科主科, 接住是考其他科目, 考到16/6才完, 每日 ...
glory
同你都差不多, 又係中英數 is 在第1個星期考, 其餘 ih , 中史, 電腦.....閒科就第2個星期

点解你考咁多科? 我地足2個星期, 你好似唔只?

glory 發表於 15-6-3 16:39
禧媽,
今個星期開始考試, 明天考埋數學便考完中, 英, 數, 三科主科, 接住是考其他科目, 考到16/6才完, 每日 ...
glory
試後係咪可以放早?

glory
仲有, 我地連PE都要考筆試, 其實要讀嗎?

glory

D公仔出番黎啦

禧媽媽 發表於 15-6-4 12:51
glory
係, 少功課又會懶, 多功課又應付唔到
禧媽,
懶懶下, 又就黎完中一課程, 慢長暑假..................仲有排懶

禧媽媽 發表於 15-6-4 12:54
glory
我都有呢科......

禧媽,
見樂IH包括地理, 經濟, 西史, 三科輪流教, 我估唔會教得好深入, 好皮毛掛~

禧媽媽 發表於 15-6-4 12:54
glory
我都有呢科......
禧媽,
西史上學期好似教香港以前的歷史, 最近樂考試問佢西史考咩? 佢答我~~好似唔考, 今個學期都無教過, 其實佢都好似一舊雲~

禧媽媽 發表於 15-6-4 12:59
glory
佢地大個喇, 唔似小學咁, 識反抗.
以前你報咩佢就返咩, 最多都係返幾個月唔返.

禧媽,
家陣想報邊科都要預先通知和商量先可下搥, 剛昨日報了暑期足球班, 平平地50元玩十堂
‹ 上一主題|下一主題