用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港民生幼稚園(北角) 北角民生1516PN AM揮手區
go

北角民生1516PN AM揮手區 [複製鏈接]

各位好!
我囡囡係13年5月B, 民生Am offer, 如無意外應該會讀……
有無同樣今年會讀民生的媽媽? 大家交流下吖!

有無人知民生PN有無得直升k1?
   1    0    0    0

我見之前有 mama post 過話直升 ga ... 不過好似好多讀一年就出去考其它有學卷/ 龍校 K1

回覆:b10005 的帖子

我女都係am offer:)

siubocu 發表於 15-1-25 21:40
我見之前有 mama post 過話直升 ga ... 不過好似好多讀一年就出去考其它有學卷/ 龍校 K1
...
乜MS好差咩?要轉第二間學校?不過有直升嘅話,起碼第日再考都定啲嘅!

回覆 Smilekiki 的帖子

hello smilekiki!我住附近,你係咪住學校附近?

我女2013年9月B, 安排了下個月才面試 …… 其實是不是已收滿額,我們這些細B只是去做場騷,當收回報名費?

回覆 b10005 的帖子

我都係刨文刨番黎 (不過係 N 年前 d 舊post )不過如果真係讀一年可以考到龍校 offer, 甘肯定唔會差

講真龍校 wor , 好難抗拒

sw_2013 發表於 15-1-26 18:39
我女2013年9月B, 安排了下個月才面試 …… 其實是不是已收滿額,我們這些細B只是去做場騷,當收回報名費?  ...
要對囡囡有信心 , 唔好睇小小朋友既小宇宙 ! 分分鐘係您揀學校唔係學校揀您 !

加油 !!

我女都係am offer!
想問民生,衛理堂同合一堂邊間好D?因為三間都係同一日註冊...

唔係呀,我住觀塘區

b10005  嗯!做媽媽真係偉大,為咗小朋友   發表於 15-1-27 18:36

回覆 sw_2013 的帖子

咁你又唔好太擔心,佢哋突登等細b遲啲in應該有留位俾細b嘅,唔會為咗收每人40蚊要全體老師總動員多一日啦!媽媽放心俾bb好好享受面試!

回覆 siubocu 的帖子

認同,如果讀一年就考到龍校,呢間學校肯定讀得過!哈哈!

回覆 einsteinhui 的帖子

hello einsteinhui!第日有機會做同學仔!國際學校同學券學校唔同方向㗎喎,要主攻學術或者主攻品德,真係好睇屋企嘅要求

回覆:einsteinhui 的帖子

我都有同一問題, 大家點比較衛理及民生?

引用:我見之前有+mama+post+過話直升+ga+...+不

原帖由 siubocu 於 15-01-25 發表
...
慶幸我都有am offer呀.....應該唔係讀1年就考倒龍校,而是2.5-3個月..8月入學, 11月in K..好幾個朋友讀民生n之後都入倒龍校, 應該不錯掛. 就算考K慘敗, 原校升K也不錯呀

回覆 3gdvank 的帖子

我打算放棄衛理了,因為他們會搬校舍,舊校重建,但到我個女畢業應該都未攪掂!而且60人一班,又無英文!

引用:回覆+3gdvank+的帖子 我打算放棄衛理了,

原帖由 einsteinhui 於 15-01-29 發表
回覆 3gdvank 的帖子

我打算放棄衛理了,因為他們會搬校舍,舊校重建,但到我個女畢業應該都未攪掂!而且6 ...
我都放棄咗

回覆:einsteinhui 的帖子

60 人一班!!!請問 師生比例呢?請教在那裡可看到有幾多人一班?

einsteinhui  http://www.edu-kingdom.com/for   發表於 15-1-29 19:52

回覆:sw_2013 的帖子

學校會因應返小朋友適合interview嘅歳數先見, 好似係會就返差唔多2歳先in! 放心,學校哩方面好為小朋友著想

引用:我女2013年9月B,+安排了下個月才面試+……+

原帖由 sw_2013 於 15-01-26 發表
我女2013年9月B, 安排了下個月才面試 …… 其實是不是已收滿額,我們這些細B只是去做場騷,當收回報名費?  ...
學校會因應返小朋友適合interview嘅歳數先見, 好似係會就返差唔多2歳先in! 放心,學校哩方面好為小朋友著想

‹ 上一主題|下一主題