用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 DBS vs TSL
樓主: kiov
go

DBS vs TSL   [複製鏈接]

回覆:kiov 的帖子

DBS - you will not regret it.

回覆:samhongkong 的帖子

DBS is not as noble as said in rumors. Many children of normal families study there.

回覆:samhongkong 的帖子

多謝你為小兒憂心, 小兒已入讀DBSPD大家庭2個多月, 慶幸他暫沒有你所說的問題出現, 反而看著他跟同學間的相處, 學懂包容, 體諒, 從前的小霸王也慢慢改善了, 另自我要求的態度, 自信等, 一天比一天進步, 且非常熱愛上學, 我們絕對沒有選錯。 謝謝大家

引用:多謝你為小兒憂心,+小兒已入讀DBSPD大家庭2

原帖由 kiov 於 15-11-07 發表
多謝你為小兒憂心, 小兒已入讀DBSPD大家庭2個多月, 慶幸他暫沒有你所說的問題出現, 反而看著他跟同學間的相 ...
恭喜!

回覆:kiov 的帖子

簽名被屏蔽

多謝你為小兒憂心, 小兒已入讀DBSPD大家庭2個多月, 慶幸他暫沒有你所說的問題出現, 反而看著他跟同學間的相 ...
del

選擇正確 DBS offer 好難抗拒

引用:囝囝考到DBS,冇理由唔試讀,可能將來囡囡

原帖由 Tintin926 於 15-01-24 發表
囝囝考到DBS,冇理由唔試讀,可能將來囡囡有運入到Maryknoll呢!若考到埋DGS,住劏房都抵啦!

俗語有云, ...
今時今日未必work

又唔係供唔到,係勉強供到,哥哥自己有能力考到,DB認為哥哥是上品收左,你有咩理由怕呢怕路,唔勇往直前?所以樓主決定得好好!至於個妹要讀,到時真係考到女拔,陳守仁都應該實收,咁咪退一步讀陳守仁囉,救得一個就一個!
‹ 上一主題|下一主題