用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2015 xmas airt icket
go

2015 xmas airt icket  

請問你們出了今年聖誕節的机票嗎? 我見國泰由英國回港來回大約千二鎊 價$ 可以嗎?

引用:請問你們出了今年聖誕節的机票嗎?+我見國泰

原帖由 joewongk 於 15-01-23 發表
請問你們出了今年聖誕節的机票嗎? 我見國泰由英國回港來回大約千二鎊 價$ 可以嗎? ...
未訂,因EK要過年後至有報價。CX & BA太貴,唔考慮。

已訂倒頭飛12月中>1月頭,£1300

回覆 kwokyk 的帖子

cx  嗎?

kwokyk  係  發表於 15-1-23 10:35

唔想阿女轉機,大d先。
如直航除CX /BA, 亦可考慮Virgin. 但現未有1/2016 机位

回覆 joewongk 的帖子

thanks

回覆:joewongk 的帖子

如果訂今年9月中飛回開學呢?
有各airline 價錢嗎?

引用:請問你們出了今年聖誕節的机票嗎?+我見國泰

原帖由 joewongk 於 15-01-23 發表
請問你們出了今年聖誕節的机票嗎? 我見國泰由英國回港來回大約千二鎊 價$ 可以嗎? ...
會否考慮用asiamiles換機票返港呢?

引用:Quote:原帖由+joewongk+於+15-01-23+發表請

原帖由 zilch01 於 15-02-24 發表
會否考慮用asiamiles換機票返港呢?
好似要60000里

回覆:Molin123 的帖子

其實上skyscanner 比較價錢很方便。Aug & Sept 2015已有資料, 但未有Mar 2016或以後的資料。還有, 自己check完價錢, 最好找agent再比較一下先, 價錢可能有少少分別。我無經agent買機票已很多年, 自己上網買又快又平又方便。不過最近check UK 機票, 自己上網check 左好多次, 最後係agent平D。 另外, 聖誕檔期回港和一月回英國, 多數都貴, 因為有好多學生在同一兩天回港或離港。阿聯酋暫時未出到summer 2016的資料, 所以未有 Aug 2015出發和Jul 2016回程的學生年票價錢, 要再等等。

引用:其實上skyscanner+比較價錢很方便。Aug+&+S

原帖由 SYSquare 於 15-02-24 發表
其實上skyscanner 比較價錢很方便。Aug & Sept 2015已有資料, 但未有Mar 2016或以後的資料。還有, 自己chec ...
Same here. 上年大部分機票自己買。本來諗住買埋今年十二月返港到出年一月返英,點知網上價貴到買吾落手。心血來潮問下agent, 佢D BA 同Virgin 平好多,CX 反而貴,即刻叫佢幫我買BA, only $9,6xx !

回覆:2015 xmas airt icket

$96xx 好平,sin mo sin mo

問問大家在英國買機票回香港(雙程),是否便宜過香港出機票呢?
我訂了9月去英國和12中回香港的來回機票,坐BA,接近14500元。
CX要23000

引用:問問大家在英國買機票回香港(雙程),是否便

原帖由 andyng2014 於 15-02-24 發表
問問大家在英國買機票回香港(雙程),是否便宜過香港出機票呢?
我訂了9月去英國和12中回香港的來回機票,坐 ...
Yes ah. I bought LDN-HKG-LDN tickets from July-Sep,BA only $9xxx

引用:問問大家在英國買機票回香港(雙程),是否便

原帖由 andyng2014 於 15-02-24 發表
我訂了9月去英國和12中回香港的來回機票,坐 ...
CX$23000?,我買12/2015MAN.-HKG-MAN. 01/2016芬蘭航空$6700。

回覆:亮燈 的帖子

可否指教下坐 'Finnair 有咩要注意?轉机有咩留意?  delay 情況如何 ?

回覆:亮燈 的帖子

謝謝!

Agent都有話分finair平,但未坐過,有點擔心,你仔仔坐過了?在哪轉機?總共要坐幾個鍾?

訂左啦CX 17XXX , 好貴

回覆:2015 xmas airt icket

芬蘭航空,看新聞有2015年1月,芬蘭航風請人後冇工開,近百服務員突然失業,評分都OK,平價機票,但機上有鹿肉歺,就不用試