用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 體藝中學幾時deadline收生?好似讀得好開心咁! ...
樓主: siukingkwok
go

體藝中學幾時deadline收生?好似讀得好開心咁! [複製鏈接]

回覆 k_wong7 的帖子

請問知唔知想入體藝,讀咩小學機會會大d呢?

有無家長知,體藝收生是在面試之後決定,還是會會參考第三次呈分?

引用:回覆+k_wong7+的帖子 請問知唔知想入體藝

原帖由 shekma 於 15-02-10 發表
回覆 k_wong7 的帖子

請問知唔知想入體藝,讀咩小學機會會大d呢?
體藝係無分區,100%自行收生,無得抽獎入,要入讀,除左成績要好,仲要對體育運動或者VA有熱誠,有潛質,無話特別會收某一間小學既同學,間間小學既同學都有機會架!!!

引用:Quote:原帖由+siukingkwok+於+15-01-26+發

原帖由 KT0603 於 15-01-26 發表
你好!
其實荃灣區大少選擇,荃官band 1a,真係要小學頭幾名入讀,都感吃力的區內頂級學校。即使何傳耀 ...
我係荃灣人,小女五年級,講中晒荃灣升中苦況

體藝係我心水之一,但又怕路途遙遠,我女又細膽,叫佢一個人去咁遠自己返學佢實唔制

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

回覆 gracelam 的帖子

有寄宿位的

引用:回覆+gracelam+的帖子 有寄宿位的

原帖由 ting916 於 15-02-12 發表
回覆 gracelam 的帖子

有寄宿位的
我個女寄宿更加唔駛諗啦!!

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+15-01-26+發表你好

醒目開學勳章

gracelam 發表於 15-2-12 09:58

體藝係我心水之一,但又怕路途遙遠,我女又細膽, ...
荃灣去體藝唔係好遠

引用:Quote:原帖由+gracelam+於+15-02-12+發表我

原帖由 KT0603 於 15-02-12 發表
5年班還細嘛,這些小不點,經過升中道路的磨練,你會發現他/她們一下子會成熟很多。這是我們一班過來人家長 ...
希望佢呢方面有進步!! 不過首要條件係成績keep到啦!

醒目開學勳章 王國長老

gracelam 發表於 15-2-12 09:58

體藝係我心水之一,但又怕路途遙遠,我女又細膽, ...
唔遠, 不知幾方便, 搭綠 van 481 係火炭火車站落, 之後穿過隧道後轉右直行就係體藝.

我識有人搭 48x 係總站落之後行過去添丫.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

miriam 發表於 15-2-13 00:27
唔遠, 不知幾方便, 搭綠 van 481 係火炭火車站落, 之後穿過隧道後轉右直行就係體藝.

我識有人搭 48x 係總 ...
48X 行過去都係十分鐘左右

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 15-2-13 00:54
48X 行過去都係十分鐘左右
有幸收左我囡既話 48X 站好近我屋企同夠多車, 481 就要行十分鐘, 到時等佢自己決定搭邊架.

1 Feb 我懶到無出去接囡返歸, 叫佢自己係 DGS 走兼搭地鐵去婆婆屋企度等我過去食晚飯.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:Quote:gracelam+發表於+15-2-12+09:58+我係

原帖由 miriam 於 15-02-13 發表

我識有人搭 48x 係總 ...
請問是否街市街的綠van?? 但我地仲要搭多程車荃灣市中心。

醒目開學勳章 王國長老

gracelam 發表於 15-2-13 09:26
請問是否街市街的綠van?? 但我地仲要搭多程車荃灣市中心。
係荃灣街市街總站

醒目開學勳章

miriam 發表於 15-2-13 09:21
有幸收左我囡既話 48X 站好近我屋企同夠多車, 481 就要行十分鐘, 到時等佢自己決定搭邊架.

1 Feb 我懶到無 ...
2月1日那天由老公接送

引用:Quote:原帖由+miriam+於+15-02-13+發表唔遠

引用:Quote:原帖由+gracelam+於+15-02-13+發表請

原帖由 KT0603 於 15-02-14 發表
係呀,呢架呀。我仔都係轉一次專線小巴要搭呢架,早上返學6:50出門口,7:30就到學校門口。

...
嘩!! 咁都幾快喎!! 謝謝!

‹ 上一主題|下一主題