用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 six form選科
樓主: elainebell
go

six form選科 [複製鏈接]

引用:亞大手提電腦,又壞了,半年壞了二次,中咗

原帖由 brother4 於 15-02-16 發表
亞大手提電腦,又壞了,半年壞了二次,中咗毒,上次佢自己delete 咗software,要重新裝過,朋友幫佢整好, ...
是否上中国網頁打機?好毒架!

回覆:six form選科

是中國綢,看漫畫

回覆 brother4 的帖子

用咩牌子機呢?

你個中文肯定好叻,哈哈

引用:是中國綢,看漫畫 +

是中國綢,看漫畫
有冇外國既防毒軟件?

引用:是中國綢,看漫畫 +

是中國綢,看漫畫
應該係有冇安裝外國既防毒軟件?無論下載電影、打機,中国有部份網頁好毒,最好唔入去,總之小心,電腦內唔好有銀行、個人等重要資料,如果純打機、睇漫畫,而從來冇做過其他野,都冇問題,死機就算,係驚重要資料外洩啫!

Acer,裝了免費版防毒軟件,朋友上次放了隻手指,內有重新安裝方法,但是佢看不懂,內是法定德文,昨晚亞大找剄朋友,重裝了。。。

我也用過Acer機,覺得麻麻,下次换新機建議唔好買呢個牌子,我覺得HP好過Acer

是的,acer太差

我囡買Mac機, 佢話好用

回覆 Macau媽媽 的帖子

阿仔都系用Mac機,都好用嫁,不過用電太快

我一直用HP,但幾年前我家姐介绍我用Acer,用唔够兩年就壞壞地

我覺得apple所有野都好食電

Macau媽媽    發表於 15-2-16 20:48

回覆 dizidizi 的帖子

好似我阿仔都有選Maths和Further Maths,因為佢將來想讀Engineering, 所以一定要2科Maths.

回覆:Taimum 的帖子

兩科都唔一樣架。

Mac機耐用,可玩幾年

ALEVEL FURTHER MATHS 與MATHS 是很好的組合

中大藥劑生, 上年收過1個小朋友

FURTHER MATHS + MATHS + CHEM+ BUSINESS, OFFER  A* AA (無BIO )

科大土木工程, A* AA  上年的事(FM,M, +PHYS)

一般來說,EDEXCEL  FURTHER MATHS 20%  超過 A *

CIE的FURTHER MATHS 只有10 -13%  A*

http://www.cie.org.uk/images/177426-cambridge-a-level-results-statistics-june-2014.pdf

EDEXCEL MATHS 最易A,  過20% , 所以

選學校, 盡選EDEXCEL MATHS 及FURTHER MATHS  ALEVEL 的學校

英國的大學更易入

further maths 不易讀

一星期三天返教堂後, 已縮短運動時間, 提早 讀書

我的經驗是, FURTHER MATHS 上  有PHY A2  選M系列 , 無PHY A2  選S 系列

http://www.getsurrey.co.uk/news/surrey-news/a-level-results-2014-everything-you-7613976

拉到 Pass rates by subject - England

可睇到最新數字, A* 不難

選高中學校極其重要

一般好的英國中學, 多數會選較易的考試局, 谷到盡

易的考試局+ 強的學生 = 完美成績考進大學

good but not good enough

Sheep006 發表於 15-2-14 12:31
回覆 etoile 的帖子

但如果讀IB好似要俢兩種語言

Deleted

可以試下"Avast"  我部Acer 機用左7年...呢隻防毒軟件好正

thx

‹ 上一主題|下一主題