用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 協和/德貞/聖馬可堂白普理,大家會點選擇? ...
go

協和/德貞/聖馬可堂白普理,大家會點選擇? [複製鏈接]

如題,協和/德貞/聖馬可堂白普理,大家會點選擇? 係咪3間都有net教外語?

1    0    0    0

回覆 JBK2012 的帖子

我有德貞,深培同培道offer,全部pm ,聖馬可堂am,最後選擇聖馬可,據我所知德貞日日都有英文堂,不過唔係net教,
聖馬可一星期兩日net 教英文,其他日子英文堂由本地老師教。
我都係睇bk的媽媽分享有錯請改正。
希望幫到你

回覆:pinky1031 的帖子

唔該🙇  馬可堂有2日net, 確係唔錯 👍👍

我仔仔而家讀聖馬可全日k1,有2天英文net, 3天普通話(native),逢星期五有非洲鼓學(由外聘外藉老師教授,我的兒子很喜歡上此堂),仲有其他英文時間,老師好有愛心及細心,每天一份家課,及每星期一份網上功課。

但如是你,我會選培道,因一條龍,德育亦好,培道k2先寫字,聖馬可堂k1下學期就要寫,我覺得早了些,可能我仔仔係細仔比較吃力。

回覆 tataloretta 的帖子

多謝你的意見,想問下聖馬可於教導德育方面如何?選擇聖馬可因為對校長的教育理念有信心,
老師有愛心同小班教學,因兒子
較膽小,需要多些照顧。而升小方面亦以津小為主要
選擇,所以放棄培道。

這裡會教導小朋友要禮,感恩。很多學校也會教要感謝及尊重老師,佢地會教導埋要感謝及尊重姐姐(工友)、同學仔。這裡一班才20多人,有2位班主任,我小朋友也是膽小的,他剛上學哭了個幾月,10中才沒哭,老師每天也致電與我講述情況,小兒身體亦易病,老師會關顧他的飲食及身體(如起咳會跟我說),現在小兒很喜歡上學。

回覆 tataloretta 的帖子

我仔之前返pn都係喊咗成個月,到而家都係話唔中意返學睇完你分享真係覺得自己無選擇錯,仔仔讀得開心最重要。
thank you
‹ 上一主題|下一主題