用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 救教
go

救教 [複製鏈接]

聖心,150人考120,入返中學機會微,除非呈三勁跳,但都會谷,如自行二選聖嘉肋是否都是無望?謝

elbar  聖心還有些希望   發表於 15-1-19 19:06
   1    0    0    0

ak1473 發表於 15-1-19 16:14
聖心,150人考120,入返中學機會微,除非呈三勁跳,但都會谷,如自行二選聖嘉肋是否都是無望?謝 ...
如果聖心唔收返,即係屬於B2中或者甚至係B2尾,自行二選聖嘉肋應該係一定無望㗎啦。不如選一間接受到嘅B2頭,可能會更好。

而家是B2尾,老師話估唔到佢失手,想讀返女校,但無得揀.指導下B2學校.有什麼選擇

ak1473 發表於 15-1-19 17:45
而家是B2尾,老師話估唔到佢失手,想讀返女校,但無得揀.指導下B2學校.有什麼選擇 ...
可以試試:
南區:香港真光書院
灣仔區:何東中學
東區:寶血女子中學

引用:聖心,150人考120,入返中學機會微,除非呈

原帖由 ak1473 於 15-01-19 發表
聖心,150人考120,入返中學機會微,除非呈三勁跳,但都會谷,如自行二選聖嘉肋是否都是無望?謝 ...
我覺得自行二st claire都可以,不過未必可以係用自行入st claire,要睇你諗住乙一係唔係都填st claire啦,你睇b2中西區都抽到入英華女校(人地講),就知道中西區女仔b1位多到有剩。我覺得中西區(女仔位)好得意,聖心同聖士提反女校Db1中到b1邊緣人,都應該搏返自己嘅中學,咁等於b2D同學就各自有各自嘅諗法,所以有人話b2抽入英華女校,我都覺得有可能,所以你去用乙一抽st claire又未必唔得囉!不過,如果你輸咗,唔好找我負氣!

回覆 ak1473 的帖子

校長有無推薦囡囡去培德呀?

回覆 ak1473 的帖子

亞囡糸私校定糸津貼部? 可能搏原校都得!

bb560 發表於 15-1-20 09:34
我覺得自行二st claire都可以,不過未必可以係用自行入st claire,要睇你諗住乙一係唔係都填st claire啦, ...
聖心係唔係南區?乙一好似要擇南區喎

王國會長

ak1473 發表於 15-1-19 16:14

考120冇乜機會了, 我識個上年咁上下成績, 聖心派唔返, 派左B3, 去叩聖心真光唔收, 最后叩入培德讀緊.

王國會長

bb560 發表於 15-1-20 09:34
我覺得自行二st claire都可以,不過未必可以係用自行入st claire,要睇你諗住乙一係唔係都填st claire啦, ...
聽聞上年有B2 抽入BPS, 樓主可以向老師求證下

去年有個post 話聖心 band 3生原校升唔番,去九龍叩門黃芴南和銀禧立刻收(信不信由你)

引用:Quote:bb560+發表於+15-1-20+09:34+我覺得

原帖由 瑩瑩老豆 於 15-01-29 發表
聽聞上年有B2 抽入BPS, 樓主可以向老師求證下
今年得一個入咗bps,應該係抽入嘅,不過佢應該讀得超辛苦囉!

王家爸爸  B2 無可能可以抽入 BPS   發表於 15-1-31 00:14

引用:Quote:ak1473+發表於+15-1-19+17:45+而家是

原帖由 王家爸爸 於 15-01-19 發表
可以試試:
南區:香港真光書院
灣仔區:何東中學
鴨脷洲真光都幾好

上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。

St Francis ?

引用:St+Francis+?

原帖由 Mayflowers 於 15-01-30 發表
St Francis ?
St Francis 自行一定唔得,抽簽機會都微

上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。

Thanks all,填咗了,真係人都癲. 而家谷佢呈三成績,希望上返去,我是好希望入返聖心,又要預備interview.遲啲大抽獎又癲多次.
‹ 上一主題|下一主題