用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請教聖言中學
go

請教聖言中學

醒目開學勳章

請問聖言中學是否1b?入大學率幾多?thx!

回覆 babych 的帖子

應是1B
http://www.hkparent.com/forms/ss/school.aspx?district=觀塘區&gender=&funding=&religion=

babych 發表於 15-1-19 13:26
請問聖言中學是否1b?入大學率幾多?thx!
數理B1A水平,語文B1B/B1C水平,整體B1B水平。

4級或以上=64.3%

MASAYA  個圖表幾好睇   發表於 15-1-19 16:23

引用:4級或以上=64.3%

原帖由 王家爸爸 於 15-01-19 發表
4級或以上=64.3%
王家爸爸,請問你知唔知觀塘瑪利諾係咩水平,唔該😊

霖仔 發表於 15-1-19 15:43
王家爸爸,請問你知唔知觀塘瑪利諾係咩水平,唔該😊
中英:差異不大,但觀塘瑪利諾略低。
數學:聖言中學比觀塘瑪利諾好。
普識:觀塘瑪利諾比聖言中學好。
整體:聖言中學比觀塘瑪利諾略好。

Reference: http://www.ktmc.edu.hk/academics ... 14_HKDSE_result.pdf

醒目開學勳章

引用:Quote:霖仔+發表於+15-1-19+15:43+王家爸爸

原帖由 王家爸爸 於 15-01-19 發表
中英:差異不大,但觀塘瑪利諾略低。
數學:聖言中學比觀塘瑪利諾好。
普識:觀塘瑪利諾比聖言中學好。
多謝意見 那和伊中比較?是否伊中强些?

王家爸爸  伊中強很多  發表於 15-1-19 19:41