用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 灣仔書展
go

灣仔書展 [複製鏈接]

不經不覺,旨在推廣閱讀風氣的「灣仔書展」已踏入第10屆,今年共有39家參展商參與,囊括讀者最熟悉的主流書店和出版社,展出書籍總數逾30萬本,包羅資訊、通識、教育、文學、歷史、文化藝術、小說等種類。

率先登場的「閱讀在銅鑼灣」,將於今、明兩天在東角道、記利佐治街、白沙道的行人專用區免費開放,場內設有63個售賣攤位,多本最新出版的精選好書均以特價形式登場,滿足書迷!壓軸活動──「閱讀在修頓」,將於1月23日至25日(下星期五至日)假灣仔修頓籃球場舉行,同樣免入場費,屆時展區內將設4大特價區──「新書特價區」、「$20特價區」、「$10超值特價區」以及備受歡迎的「HK$100一袋書」特價區,書迷們記得把握機會「尋寶」。

演出詳情
「閱讀在銅鑼灣」

地  點:銅鑼灣東角道、記利佐治街及白沙道行人專用區

開放時間:1月17至18日(2:00pm~9:00pm)

「閱讀在修頓」

地  點:灣仔修頓籃球場

開放時間:1月23至24日(11:00am~8:00pm)、1月25日(11:00am~6:00pm)

查詢電話:6677 4375

本文連結 : http://orientaldaily.on.cc/cnt/lifestyle/20150117/00321_004.html

bobbob    發表於 15-1-18 13:05
   0    0    0    0

回覆:Olympian 的帖子

去了,似乎冇野抵買。

Eg.richard scary 10 本 $350 。the book people 而家都係 260左右。

Horrid Henry early reader 20本$1000。平均50蚊本 fun to read 及 book depository 都平過佢。

Captain underpant 都係~$50/本。唔係平。

空手而回。

王家爸爸  我也空手而回  發表於 15-1-26 11:53

醒目開學勳章

Olympian 發表於 15-1-18 17:16
去了,似乎冇野抵買。

Eg.richard scary 10 本 $350 。the book people 而家都係 260左右。
琴日去咗cwb,無嘢啱/平。遲啲會去修頓,嗰度會多好多平書,過往幾年我都有唔少收獲。

Olympian  咁我再去下先﹗  發表於 15-1-19 10:19

回覆:bobbob 的帖子

修頓仲少書啊。英文書得fun to read一個攤檔。我要的書比舖頭價貴。我同佢講返,佢比返舖頭價我。求期買了一些,免得又白走。

呢套書真係好靚好得意。適合K3。有CD,好多音效。$139 /3本。好抵。可以係fun to read 買。

醒目開學勳章

Olympian 發表於 15-1-25 15:51
修頓仲少書啊。英文書得fun to read一個攤檔。我要的書比舖頭價貴。我同佢講返,佢比返舖頭價我。求期買了 ...
如果要買英文書就未必啱啦,雖然都有啲英文小說賣10蚊,但真係唔多。我今年買咗10本8本台灣中文橋樑書,平時書局賣7、80蚊,但呢度賣10、20蚊,抵好多。

平時冇睇開,唔識買添,真係走寶。

Olympian 發表於 15-1-26 15:59
平時冇睇開,唔識買添,真係走寶。
今次你無走寶,因為兩個灣仔書展都無嘜特別好既書。

可否分享下你的橋樑書?

醒目開學勳章

Olympian 發表於 15-2-7 23:30
都唔係咩特別好嘢,不過勝在抵買,呢度係其中幾本:

另外買咗呢本就真係幾抵,原價要過百,都係賣20蚊。

多謝分享。拖住個3歲女去真係買唔到野架﹗

貢獻勳章

由於有關的書展已完結,所以關閉此帖。
‹ 上一主題|下一主題