用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 宣道 vs 聖若望,應該點選擇?
go

宣道 vs 聖若望,應該點選擇? [複製鏈接]

請各位高手幫忙,謝謝!

1    0    0    0

上年我都係依兩個offer, 兒子讀sjc pn, 之後宣道收咗,最後我選擇咗宣道。原因如下:
宣道學費比S J C平,差額可以係出邊再補習。
宣道小學比sjc 小學較有名氣。雖然唔保證一定收番但叫做機會比起出邊高少少。
宣道雖然學術淺,但品德教得好好,k1一個上學期,亞仔多咗好多唔該,多謝,對唔住,唔好意思,唔好客氣。 《---- 品德比錢學都學唔到。
S J C 既英文語境的而且確好好,我兒子pn時因為sjc 建立了一個好好既根基,現在比佢再學phonics 加聖三一,同我家有一個好肯教佢既菲姐姐,所以現在英文水平仍然keep 得好好。

最後,睇你想要咩啦。
英文好,學術深,唔想再外補太多---- S J C
品德好, 簡簡單單學幼稚園正常課程 ---- 宣道
以上係我自己既個人意見,最後既選擇都係睇你所需。

回覆:peggylau923 的帖子

我個女都係上年由SJC PN 讀定今年轉咗去宣幼啊!咁啱嘅!

回覆:宣道 vs 聖若望,應該點選擇?

SJC 和宣幼我都很喜歡,最終我選宣幼的主因係宗教,因為我一家均是基督教徒,其次原因係我很喜歡宣小,眼見朋友的子女在宣小讀得很好,學生發展好全面。

引用:+我個女都係上年由SJC+PN+讀定今年轉咗去宣

原帖由 sig28 於 15-01-17 發表
我個女都係上年由SJC PN 讀定今年轉咗去宣幼啊!咁啱嘅!
Me too

引用:Quote:原帖由+sig28+於+15-01-17+發表我個

原帖由 粉紅豹 於 15-01-18 發表
Me too
你是2014-2015 K1?

‹ 上一主題|下一主題