用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2015 沙田英藝N班揮手區
樓主: chinglaw65
go

2015 沙田英藝N班揮手區 [複製鏈接]

jamamama 發表於 15-2-9 20:34
我都幫呀女岩岩插左班呀。12年12月細b N1B pm. 唔知會唔會係同學呢?返左下午班就冇訓晏覺了,放學唔肯訓。 ...
哎吔, 唔係同學仔添! 我仔係N1A am。我就係怕佢無得瞓晏覺, 佢扭眼瞓會發脾氣架。所以揀AM, 咁啱副校又話有位, 即刻飛返去交錢呀。

你囡囡返學有無喊? 我個仔頭幾日都喊, 一日比一日衰, 宜家一上車佢就知要返學, 喊定先。要老師夾硬抱佢入去, 好在放學係笑架咋! 希望慢慢佢會鐘意返學啦。

引用:Quote:jamamama+發表於+15-2-9+20:34+我都

原帖由 corn819 於 15-02-10 發表
哎吔, 唔係同學仔添! 我仔係N1A am。我就係怕佢無得瞓晏覺, 佢扭眼瞓會發脾氣架。所以揀AM, 咁啱副校又話有 ...
囡囡頭一星期工人姐姐帶,冇喊過。尋日我帶都冇喊。今日佢早左起身,坐bb車推返學時訓左,叫醒佢即喊。不過應該入到去就冇喊。之前囡囡都好怕生保,上年十月開始返一至五,兩個鐘唔洗大人陪既playgroup,喊左一星期就冇喊了。

邊間PLAYGROUP可以唔使大人陪

orb0025 發表於 15-2-11 09:38
邊間PLAYGROUP可以唔使大人陪
其實到返PN, 即係都有兩歲, 我相信好多PG係唔駛大人陪既。我個仔返緊個間, 都係上個月要我轉左Little Class, 即係小朋友要自己上堂, 大人係出面等。我覺得都OK喎, 本來我諗住無得返PN, 咪返定一個人上既PG, 等佢9月開學唔會喊囉。點知突然有學返, 都係要喊幾日。不過, 今日無再喊啦! 嘻嘻!

引用:回覆+Hell0_kitty+的帖子 我個仔係12年11

原帖由 corn819 於 15-02-09 發表
回覆 Hell0_kitty 的帖子

我個仔係12年11月B, 啱啱插班入左英藝讀PN, 其實出年都收左佢K1既。今年PN既學費 ...
其實已經開學幾個月,學校有冇個別教返之前d野?

回覆 corn819 的帖子

岩岩收到買校服表格, 水杯一定要用學校既?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

但係校服呎碼點揀好? 可唔可以去幼稚園到睇SAMPLE?

英藝都收左我囡囡讀下午N班, 我見網上有時會有d2手校服或用品放賣, 但我唔係太了解係咪間間英藝校服都完全一樣? 原本諗住去沙田英藝睇吓實物, 但佢地仲未放完農曆年假, 我估可能放埋今個星期.

想問吓大家會唔會每款校服都買2套? 定係日日洗? 我見校服都唔平, 但又擔心校服容易污 joe.

幾時見架?

引用:回覆+Hell0_kitty+的帖子 我個仔係12年11

原帖由 corn819 於 15-02-09 發表

我個仔係12年11月B, 啱啱插班入左英藝讀PN, 其實出年都收左佢K1既。今年PN既學費 ...
Thx for the reply.

請問難考嗎?我個女8月b 是細b嗎?
計落都好貴

應該唔難考

jamamama 發表於 15-2-10 21:23
囡囡頭一星期工人姐姐帶,冇喊過。尋日我帶都冇喊。今日佢早左起身,坐bb車推返學時訓左,叫醒佢即喊。不過 ...

請問係邊間PLAYGROUP 在沙田區嗎?

corn819 發表於 15-2-11 15:42
其實到返PN, 即係都有兩歲, 我相信好多PG係唔駛大人陪既。我個仔返緊個間, 都係上個月要我轉左Little Class ...

回覆:沙田英藝PN 2015-2016

囝囝,1月b, am class, 多多指教

bin 發表於 15-2-27 16:44
係呀, 我仔上個間Playgroup係沙田架, 石門個邊。佢轉左一個人上之後, 我先發覺原來佢返學喊係扮野架咋。入左去20秒唔夠就收聲, 之後落堂笑住咁走出黎。激死!

新人物 發表於 15-2-13 10:10
其實已經開學幾個月,學校有冇個別教返之前d野?
梗係無教返啦, 上學期既書都無架, 因為無比錢買嘛! 學英文字母, 由N開始... 學數字由Eleven關始。我都唔知阿仔點跟... 好在one to ten佢都識, 但字母佢只係識到H架咋!

受到警告

引用:開左個英藝whatsapp group、有興趣留電話

‹ 上一主題|下一主題