用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行老師建議
go

自行老師建議 [複製鏈接]

小女係band 1a, 原意自行1英華, 2華英,但老師建議改華英為庇理羅士? 大家覺得博得過嗎?另外上智又如何呢?因住荔枝角,近家一點!但大抽獎就是油尖旺區

twcho  重未決定到?就快夠鐘啦喎!   發表於 15-1-17 09:15
   0    0    0    0
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

係呀!所以上來問下大家意見!

elbar  庇理羅士可以考慮   發表於 15-1-17 11:42
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

如果你住荔枝角但返BPS 會吾會好遠, 要知道中學放學時間吾定, 有時會好夜走

Crabtree  我都有想過  發表於 15-1-17 16:09

Crabtree 發表於 15-1-17 09:19
係呀!所以上來問下大家意見!
band 1a喎!! 點解唔進取d呢?? 假如自行二華英自行已經收妳女兒,妳會滿意嗎?? 仲有一點要留意,自行一英華新校舍有可能2018年完成。到時妳女兒返學會唔會好遠?? 其實你住荔枝角點解要跨區港島自行?? 九龍都好多band1 a學校揀喎...

油尖旺伊中,st mary。九龍Maryknoll。葵興林護都係band 1a. 英華係深水步都近。但就係唔知幾時會搬去新校舍。網頁就話預計2018年。

醒目開學勳章

引用:小女係band+1a,+原意自行1英華,+2華英,

原帖由 Crabtree 於 15-01-17 發表
小女係band 1a, 原意自行1英華, 2華英,但老師建議改華英為庇理羅士? 大家覺得博得過嗎?另外上智又如何 ...
試下過英華forum那邊收風, 問問校舍是否真的已正式開工重建, 預計一下日後何時搬回, 因為工程已拖了很久

回覆 熊牛不兩立 的帖子

St Mary 太少位收出面學生,Maryknoll要英文流利,又有自己小學嘛!伊中諗住博抽奬,諗得好完美!老師話舊年有3個入到Bps, 而且同女啲成績咁上下,所以有此建議。上智又可以嗎?

Crabtree 發表於 15-1-17 11:10

St Mary 太少位收出面學生,Maryknoll要英文流利,又有自己小學嘛!伊中諗住博抽 ...
BPS都要英文流利喎...聽聞面試時要英文group discussion.

回覆 3b 的帖子

聽了升中講座講應該2018年搬回去

不過我都認同妳老師建議。band 1a 學生自行應該可以放兩間band 1a,

Crabtree  我有點担心  發表於 15-1-17 11:20

所以另一間仍未可落實! 上智又如何呢?

3b 發表於 15-1-17 10:52
試下過英華forum那邊收風, 問問校舍是否真的已正式開工重建, 預計一下日後何時搬回, 因為工程已拖了很久 ...
http://www.ywgs.edu.hk/redevelopment/ebulletin10/ebulletin10.html#top

睇上過英華網頁睇...動緊工。睇來有可能2016年完工。二億新校舍。仲豪華過女拔

Crabtree 發表於 15-1-17 11:18
回覆 3b 的帖子

聽了升中講座講應該2018年搬回去
啊原來2018年搬。

Crabtree 發表於 15-1-17 11:19

所以另一間仍未可落實! 上智又如何呢?
上智我有朋友個女都讀緊。校風好。成績都好。感覺是低調的band 1a好學校。

黃巴士    發表於 15-1-17 13:04

St Mary's 近年都有收約50位外校生, 雖然自行的位少, 但如果令千金肯定是band 1a, 博得過, 睇高一線, 再博第2輪大抽獎

回覆:Marians 的帖子

可試林護!我囡囡校同學都有來自西九龍區!

‹ 上一主題|下一主題