用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳既媽咪 : 小童群益會樂緻VS德寶 好D? ...
go

將軍澳既媽咪 : 小童群益會樂緻VS德寶 好D?

我個囡2間都有N班AM OFFER, 樂緻平過德寶好多, 但德寶出名D, 應該點揀呢?

大B ?? 德寶仲末in ~~
如果有能力德寶語文能力應該好過樂緻~~德寶 谷D~

咁知唔知救世軍明德同救世軍慶恩的分別呀?

引用:大B+??+德寶仲末in+~~+如果有能力德寶語文

原帖由 Blueso 於 15-01-16 發表
大B ?? 德寶仲末in ~~
如果有能力德寶語文能力應該好過樂緻~~德寶 谷D~
德寳上星期六in咗, 4月B

回覆:將軍澳既媽咪 : 小童群益會樂緻VS德寶 好D?

我都4月b 10/1 in咗, 早2日收信收咗,樂緻interview當日安排太差,無in 到就走咗,完全唔會再考慮

引用:我都4月b+10/1+in咗,+早2日收信收咗,樂緻

原帖由 nette_ng 於 15-01-17 發表
我都4月b 10/1 in咗, 早2日收信收咗,樂緻interview當日安排太差,無in 到就走咗,完全唔會再考慮

...
無in都收?

回覆:happyritamama 的帖子

我見两間老師都好有愛心; 樂緻優點係有全曰班,而且有伸延托兒服務, 但我見設施玩具殘舊d; 德寶係私幼,學費貴,但教材,玩具,茶點都好豐富。而且要看你K1會否考慮呢两間; 德寶無直升,要再in, 不過再in k形式好輕鬆,如上pg。

回覆 happyritamama 的帖子

我in, 當然無收...

nette_ng 發表於 15-1-17 16:45

...
我7月B, 都唔知等德寶幾時 ><
好奇想問~ interview 內容? in左幾耐?

回覆:將軍澳既媽咪 : 小童群益會樂緻VS德寶 好D

我都係7月B,學校叫我等3月in.

me 2, 我都係7月b, 佢都話要3月先in

引用:咁知唔知救世軍明德同救世軍慶恩的分別呀?

原帖由 queenie719 於 15-01-16 發表
咁知唔知救世軍明德同救世軍慶恩的分別呀?
都想知慶恩師資環境等得晤得??
另外,英皇幼稚園又如何?