用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 王華湘中學屬band 2頭/中/尾?校風如何?難入嗎? ...
go

王華湘中學屬band 2頭/中/尾?校風如何?難入嗎? [複製鏈接]

如屬band 2 頭,自行申請會否過早?還是選2間band 1c博一博?
   0    0    0    0

要睇自己小朋友成績.
王華湘雖說Band 2.
但係, 好多band 1學生會用王華湘"墊底"
抽籤入唔到 4 間Band 1, 都係最好選擇.
所以, 學生中, 有唔少係band 1 邊緣.
二十多年未見船民了。今天,電視新聞又再見緬甸有難民坐船出海逃難。

回覆 Stillgood2 的帖子

咁是不是抽籤入唔到 4 間Band 1,之後先再去扣門?

引用:回覆+Stillgood2+的帖子 咁是不是抽籤入唔

原帖由 jackco-mami 於 15-01-16 發表
回覆 Stillgood2 的帖子

咁是不是抽籤入唔到 4 間Band 1,之後先再去扣門?
我估樓主意思應該是大抽獎,因為大抽獎是B1學生抽先,如果B1學生抽獎號碼後,抽不到B1校,由於會比B2生抽先,所以入王的機會一定比B2生高。

jackco-mami  明白明白  發表於 15-1-16 13:05

回覆 MariaTsui 的帖子

咁B1學生抽獎號碼後抽唔到d B1校又抽唔到B2校咁咪慘

jackco-mami 發表於 15-1-16 13:21
回覆 MariaTsui 的帖子

咁B1學生抽獎號碼後抽唔到d B1校又抽唔到B2校咁咪慘 ...

正常是不會的,除非錯配.

樓主應該係講自行申請,若果樓主想博或入左王華湘都會唔開心的話,就選兩間1C中學啦! 但要小心,依家博左若果博唔到,大抽獎(將軍澳網)都唔一定可以入到,或者有更差的情況出現。

聽你咁講,王華湘應該都吾差,band 1生入吾到 band 1 校,就會入王!而王有三班英文班,質數應該都好!至於校風/老師又如何呢?
‹ 上一主題|下一主題