用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 青衣東華三院吳祥川紀念中學
go

青衣東華三院吳祥川紀念中學 [複製鏈接]

東華三院吳祥川紀念中學 is not the best secondary school in Kwai Chung and Tsing Yi but I do think this school is getting better and better. And I would rate it as Band 1-C according to the teachers, facilities and the most important, the NEW Principal. And I would also treat it as an English medium instruction school (just the Mathematics is not teaching in English in S1 to S3, it really dosen't matter at all).

My child is now studying in it S1A  (2014-2015 the best class).
I do feel the new principal, Ms Tang Wai Chun, Agnes 鄧蕙珍校長,
did a lot of changes in this school in the past 4 years after she arrived in 2010.
If you look at her opening speeches in the last 4 years in the school web pages, you will find there were some new teachers recruited each years over the last 4 years. Most of them are English teachers. They also provide 3 native English speaking teachers in the school in teaching World-Wild English . My child did tell me they have a lot of opportunity to speak in English.
If you look at their school web page and compare it to the other school web pages, you will feel this school is energetic, sincere and try the best to focus on student needs.

If your child is fall in Band 1 class and your family is living in Tsing Yi, 東華三院吳祥川紀念中學 is a good choice.

Fully recommened!!!
   1    0    0    0

絕對同意

但我小孩是band 2 中, 已選了自行,統一派位都會選擇他,有機會嗎?

回覆:青衣東華三院吳祥川紀念中學

但好多老師係老seafood,成日起學生面前罵校長,有某些非常官腔,講野遊花園雖然我唔知校長做得好唔好,但唔認同老師起學生面前罵校長
我仔都係讀中一,仲冇啦啦比同學打,拍拖情況都好多
總括來講我對學校有d失望,尤其學生操行問題

唔好意思 我有小小懷疑 妳係咪真係呢間學校家長 因為呢間學校 每年都開幾次家長荼座 班主任 級主任 副校同校長都係齊度  
有任何問題都可即時解決
如果真係中一學生
應該第一次測驗後及第一次考試後 起碼已見過2次老師 有學生行為問題及師資問題 仲乜嗰時唔講?
作為家長家校合作 消息互通是常識吧

至於拍拖呢個係中學生通病
最重要係返到學校唔會拖手仔唔會作出親熱行為
至於校外家長自行處理 難道又應該關學校事?

如果要為小朋友好
請主動跟校方聯繫
而不是在自怨自艾
如果呢間學校係好似妳講咁唔掂
點解有人直資英中都轉返黎讀

理想的升中唔係要學校改變迎合你的孩子(因為絕對沒有完全合適不同孩子的中學)

而係家長令學校改變成更適合你的孩子

我選擇呢間學校係因為校長明白孩子而一直盡力改善

好學生可以變壞學生

好老師可以變壞老師

家長唔反映

學生唔抗議

有邊間學校校長可以改善?

我個女讀得好開心

你講的情況相反

如果妳真係呢間學校的家長

希望妳盡量出席

18/4
中一
荼座

說出你的意見
令學校改變成更適合你的孩子

唔起道讀,我又做乜咁多事發表意見 ,一定有自己感受先出聲,正如你都咁欣賞學校一様
咁我都有懷疑你係係咪辨學團體的一員
你睇到好的一面,唔代面我睇唔到另一面喎
大家有各方面唔同睇法講出來啫
茶座你又知我冇去
成級家長老師坐起禮堂,分班同班主任傾,人又多又嘈,老師同其他家長傾時,我都聽唔到佢地講乜 ,
到我時又差不多夠鐘,傾左幾句又到下一位
以上言論我都係發表一下意見啫,好定唔好應由家表自己斷定,以及學生要親身感受先領略到

long0  如鱼饮水,冷暖自知  發表於 15-4-2 16:20

我呀仔勁鐘意呢間!他讀得好開心❤!前年畢業咗!佢話張來做教師好想回去教!

回覆 alanwong238 的帖子

多謝你關注此校
鹹魚青菜 各有所愛B1都有分頭尾
如果有能力又肯定自己小朋友
係B1頭唔會入放棄班
我都支持你所說的
但如果係邊緣人 唯有自求多褔
呢幾年我因為做義工接觸多咗呢區校長
不約而同都表示時下青少年
比較難教 主要來自科技產品的壞影響
而更怕的事情是BANDING 上流
影響學校 而今已經留級位全開 最終手段無謂講
確實呢間學校目前不是收最TOP的學生
但學校無放棄過學生
用中中程度收生
高中為升學須要英文授教及考試
校長理念係提升自信
等學生一科得自然科科掂
所以比好多機會學生

閣下小朋友真係好掂當 就無謂諗  天才學生讀邊間都掂 就算B3都會出狀元
留D位比有需要的普通學生無謂浪費
http://www.twghscgms.edu.hk/campus/hp_campus-highlights-archive.html
^^
可能會覺得D獎係細雞野 但D學生自信就係這樣成長起來

‹ 上一主題|下一主題