用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 點樣揀Guardian?請幫幫忙
樓主: Sheep006
go

點樣揀Guardian?請幫幫忙 [複製鏈接]

回覆 scso 的帖子

你個幾大,係邊到?

回覆 Sheep006 的帖子

要選有口卑的, 不要選那些自己上網話自己乜都得既人.. 要問多幾個人, 否則後悔莫及。   

回覆:安安 的帖子

囗卑怎樣知?意思是朋友介紹。。。

女兒Guardian是太太同學的同學,香港人,中學去了英國,有兩個小朋友,她的女兒和我女兒很合得來,住單人間,也會提供鋼琴給女兒練習,假期時會帶同女兒外去玩,當然是要付錢,例如去溜冰、動物園門票。女兒和她們
一家人相處很好,過年時遇上學校放假,會安排女兒和她們一家人去唐人街看看,感受新春氣氛,只收一般費用。
收費45鎊一天,不知貴不貴,我問過英國朋友,表示大城市收費都是這個價錢。
只要女兒住得開心,也不乎這些錢。畢竟在一起生活,不想女兒有什麼不開心。

G9 Devon

回覆 andyng2014 的帖子

身為家長感受絕對同意最緊要小朋友開心在香港點捱也值得,最怕聽到唔習慣唔開心什至哭,如果係我真係心如刀割,實忍唔住要買機票立即飛過去呀,其實homestay/guardian真係講彩數,每間公司都有好有唔好,見佢地都係登招聘廣告招來的homestay,係同guardian公司互相分佣的

回覆 andyng2014 的帖子

你們本来就認識Guardian,當然比較好同安全,我是新去英國,所以有點擔心,你的Guardian在倫敦?

回覆 安安 的帖子

我女兒Guardian在 Bristol(布里斯托),我女兒在Bath讀書,Guardian是基督家庭,女兒會跟她們回團契、教會,我最放心是她們沒有時間接送女兒時,會安排教會的人接送(事先和我們傾),一定是女性,有什麼事情都會和我們WhatsApp等。

回覆 scso 的帖子

女兒的guardian,同時也做homestay。所以我們很放心。
她會留意女兒的情緒,因為她做了香港學生十多年,都知道學生到英國讀書會有想家,會有情緒上的波動,幸好女兒沒有這方面的問題。

引用:女兒Guardian是太太同學的同學,香港人,中

原帖由 andyng2014 於 15-01-14 發表
女兒Guardian是太太同學的同學,香港人,中學去了英國,有兩個小朋友,她的女兒和我女兒很合得來,住單人間 ...
想問如果做guardian/homestay 洗吾洗攞lincense ? 咁如果有D breaks homestay 招待吾到個小朋友咁點?

回覆 Ruby1219 的帖子

如果guardian 貨不對板,可以點做?  我們作為家長可以點做?

回覆 Ruby1219 的帖子

lincense架, 只check下CRB, 所以之前爬文都講有D guardian公司打極電話揾唔到, 將小朋友波仔咁短短幾日假期去了幾個homestay family度住, 好慘, 而且果間公司有D口卑添         

回覆 安安 的帖子

比咗錢包都幾難有得退, 最多換過homestay比你, 講彩數未必換到啱心水又近學校

請問大家通常會什麼時候去visit guardian office ,是否選最近學校附近的guardian比較方便呢?同埋點選host family 嫁?多謝大家分享

有無人知White House 好唔好?

有無人用過Bright World and Pippa's Guardians呢?Pls comments!

Sheep006 發表於 15-2-2 21:32
有無人知White House 好唔好?
我剛剛幫襯左, 做嘢幾快, 幫我囡找了寄宿家庭都OK

scso 發表於 15-1-14 11:57

G9 Devon
我個而家又係Devon, 果到環境好好

回覆 Macau媽媽 的帖子

一直用呢間,定系刚刚轉呢?
‹ 上一主題|下一主題