用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 一間有學券兼每日都有英文堂的幼稚園(新校) ...
樓主: Jeanwaikam
go

一間有學券兼每日都有英文堂的幼稚園(新校) [複製鏈接]

回覆 lovetoast 的帖子

之前睇Ek都聽過呢個case,也有反感,及後自己親身去參觀及詢問有關收b6的比例,他們說會以香港人為先。當然最後收生結果是怎樣,真的要開學或之前才知道了。

回覆:一間有學券兼每日都有英文堂的幼稚園(新校)

收左女女pm!我都諗緊讀唔讀好!聽日要報名

我見有jm話校長做過2間幼稚園都因為財政問題執左!但係距係英文幼稚園同學校好新好乾淨!

Emib 發表於 15-1-21 16:09
收左女女pm!我都諗緊讀唔讀好!聽日要報名
咁你有沒有其他offer呢?

有一個邨校全日!不過我唔鐘意學校環境!

Emib 發表於 15-1-21 16:52
有一個邨校全日!不過我唔鐘意學校環境!
咁你現在也只能二選一先,到最後有人放棄offer,有學校call waiting你,你先從已選的幼稚園取回學券,再註冊你心儀的學校了。我學券幼稚園,有九龍城迦南和永樂收了,最後選了永樂。

永樂都收咗我個囡AM offer, 另外黃大仙竹園可德就收全日offer, 我仲諗緊讀邊間好, 因為永樂近屋企可步行上學, 可德就要搭校車, 好難決擇. 我有問過可德全日班下午3點瞓醒會同小朋友做d乜, 佢地係唔會同小朋友温習或做功課, 只會做下體能或分組活動, 食茶點便放學, 而永樂要K2先可以轉讀全日班, 下午瞓醒會同佢地温習做晒功課, 呢方面就好切合我既需要. 如果係你地會選邊間.

艾咪 發表於 15-1-21 17:02
永樂都收咗我個囡AM offer, 另外黃大仙竹園可德就收全日offer, 我仲諗緊讀邊間好, 因為永樂近屋企可步行上 ...
我好少聽d學校放學後會幫小朋友溫書。另外可德幼稚園是那一區呢?
其實永樂有三日註冊,你慢慢考慮吧

回覆:Jeanwaikam 的帖子

嗇色園可德幼稚園係黃大仙區,黃大仙地鐵站再轉小巴上去竹園邨的. 因為對呢兩間學校都唔多了解,所以前兩日打去了解下兩間學校全日班下午瞓醒會有咩活動囉.

回覆 艾咪 的帖子

其實,我都建議你親身或致電呢兩間學校了解一下,等你自己親身去感受,你鐘意邊一間多d。而其他因素就係睇你自己有沒有需要因返工而需要返全日制,及地點問題。

引用:我樓下暝保良局收左阿女,係net+班主任,3

原帖由 LedTV 於 15-01-19 發表
我樓下暝保良局收左阿女,係net 班主任,3個鐘課堂時間net 都會係到
已pm你,謝謝

‹ 上一主題|下一主題