用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 嘉德麗 vs 綠茵
go

嘉德麗 vs 綠茵

如果兩間都有offer,邊間好?

回覆:嘉德麗 vs 綠茵

一個重中文一個重英文,睇你需求

回覆 GeArBe 的帖子

你小朋友好勁呀?幾多月出世?

回覆:KOC 的帖子

6月中~

回覆:GeArBe 的帖子

i vote for greenfield. 三字經可以自己教,或loop cd/dvd

回覆 gg33 的帖子

綠茵 NET 不是全英國籍?  以前 INTERVIEW 見, 大部份都不是英國口音

嘉德麗教三字經等經典文學有佢一套 (自問教唔到).... 佢哋較重視中文,  中文會學得好好!
英文則有一 TEAM NET 教, N 班開始教 PHONIC......  你自己諗下想要咩啦!

引用:回覆+gg33+的帖子 綠茵+NET+不是全英國籍?

原帖由 AthenaNG 於 15-01-16 發表
回覆 gg33 的帖子

綠茵 NET 不是全英國籍?  以前 INTERVIEW 見, 大部份都不是英國口音
請問嘉德麗net全是英國藉嗎?有其他pn收呢個價錢3k~4k,全是英國藉呢,請分享

回覆:GeArBe 的帖子

樓主有冇比較過兩個校舍的環境?

如果比較校舍, 綠茵應該較好。

嘉德麗不是全英, 但沙田五個 NET, 啲口音都算易聽, 可能我聽唔慣綠茵。
不過, 要英文好可能綠茵會好一點, 因多數講英文。
要中文好就嘉德麗,  各有各好,  我當年是想中文好及近屋企唔洗坐車, 所以CHOOSE 嘉德麗。

GF啲NET啲口音唔係咁標準,加上返學必經屋苑滴水地方,感覺很不安全。不覺得其老師特別有愛心,會對住小朋友黑面的。學校的行政處理亦令人髮指。

真心不明為何仍有很多家長將2校作同一level看待。

你是用家嗎?好多人話GF英文好、老師有愛心啊

引用:你是用家嗎?好多人話GF英文好、老師有愛心

原帖由 Bchubchu503 於 15-01-16 發表
你是用家嗎?好多人話GF英文好、老師有愛心啊
係咪間間分校不同

可能吧!多數係浪澄和馬鞍山口碑好

引用:GF啲NET啲口音唔係咁標準,加上返學必經屋

原帖由 calvinlinda 於 15-01-16 發表
GF啲NET啲口音唔係咁標準,加上返學必經屋苑滴水地方,感覺很不安全。不覺得其老師特別有愛心,會對住小朋 ...
我吾覺得GF係甘,起碼我小朋友個班吾係。

嘉個pn校舍太少活動空間!後悔…

99 dog dog , 想了解多少少

assado   你小朋友返更 n class ?  課程如何

我是mos GF 用家,真心講句,我係FTM ma ma 所以係屋企都用廣東話溝通,自返左N班之後,仔已經可以係屋企講一句英文,我都很意外,可能返學有NEt teacher 班主任成日講之如活動教學容易入腦啦,呢樣係我同老公覺得好既地方!另外唔好以為國際班沒咩中文學,N班已經教左,人,口,耳,手,大,小,上,下,魚,之類中文字啦!$3千幾蚊讀國際學校,真係好直啦

Thank you ah. .. 聽你咁講信心又大左