用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 其實大抽獎有無分B1A, B1B, B1C
go

其實大抽獎有無分B1A, B1B, B1C [複製鏈接]

我鄰居話只要在小學攞到brand 1grade( 即使是B1c學生),大抽獎是時都有機抽到B1A學校,因抽獎只計B1學校,不會再分B1a, B1b 或 B1c 學校和學生,但另一朋友卻說小學b1c學生抽獎時只得b1c 學校抽,是永遠抽不到B1a學校,究竟邊個至啱?

1    0    0    0

係無分Banding....亦解釋左官津中學為何在自行階段盡收成績好既學生~~~

醒目開學勳章 王國長老

但另一朋友卻說小學b1c學生抽獎時只得b1c 學校抽,是永遠抽不到B1a學生
我知就唔係, 只要係band one都會一齊random排序

仲有, 係band one, 唔係brand one

冇錯..冇分A/B/C的...所以到大抽獎階段,分分鐘B1尾學生派得仲好過B1頭學生,此舉就要視乎個隨機編號了...

回覆:其實大抽獎有無分B1A, B1B, B1C

喺教育局入面學校都無band,何來ABC?

咁若果學生屬B1,大抽獎時第一選擇揀所謂‘B1尾學校‘,中獎機會會極高?因很多B1學生家長會搏‘B1中或頭‘的學校,是否如此呢?

回覆 bbkingdombb 的帖子

我對你嘅簽名檔有興趣多D:::鄰居A讀培基小學b2,考培基書院reject ,waiting list 都冇!-----呢個好出奇,培基唔難入架喎,仲係培小添,b2好大機會入到,係操行問題?

我係抄人地㗎咋,我都唔知誁情啊.
不過,一般來說,一間津小內三個次第都有,又係好正常喎

bbkingdombb 發表於 15-1-12 15:07
我係抄人地㗎咋,我都唔知誁情啊.
不過,一般來說,一間津小內三個次第都有,又係好正常喎
  ...
抄人地,咁唔真確。因以我所知培基門檻唔高,唔難入,b2大熱。

係其他家長嘅網上分享黎架,網上嘅嘢有幾真我又唔知啊.

不過我都認識一些沙呂及一呂的小朋友,屬第三組別,培基唔收架

bbkingdombb 發表於 15-1-12 15:47
係其他家長嘅網上分享黎架,網上嘅嘢有幾真我又唔知啊.

不過我都認識一些沙呂及一呂的小朋友,屬第三組別 ...
第三組別唔知,我識好多第二組別同學入讀
‹ 上一主題|下一主題