用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘HKPS取錄信
樓主: chantecaille
go

九龍塘HKPS取錄信 [複製鏈接]

引用:其實新校即係hkps+other+campus定直情另一

原帖由 Fungbma 於 15-01-10 發表
其實新校即係hkps other campus定直情另一學校,另一教學系統?
我林無人會答到你。都未有用家。要問學校,不過可能只得一d官方答案。

回覆:九龍塘HKPS取錄信

如果大家真心鍾意hkps 教學方法,師資就接受新校offer , 但如果只愛hkps 名氣,就要想下

PN同K都係16/1去聽講座

😩

回覆:mvsweet 的帖子

我都係waiting list + sister school offer. 聽落好似所有waiting list都有sister school offer咁?其實我喜歡HKPS個教學方法,所以會考慮新校,聽埋簡介先決定...

Waiting list, 冇sister school offer, 因為冇tick

回覆:ensy 的帖子

16/1要回信

不過應該全世界都應該回左accept先 😁因為不用交留位費

請問收到sister school offer有無分埋上下午班架?

回覆:貓貓人 的帖子

冇分

個講座係咪去返樂基聽?

唔知點解我覺得唔夠位比家長聽

回覆 drexler22 的帖子

係樂基聽,封信寫話要打電話留位架

我都收到waiting 新校offer

我係waiting,但冇tick新校都比左新校offer我,但我寜願留位係樂沛兒(新校,同樂基冇關係,只係同樂基同一個校監)因為今年2月已經開學,如果有乜問題都仲可以放棄(當然我有其他offer backup), 但Harts係暑假先開始,注冊成功與否;學校到底幾時先開辦?有冇問題....真係驚d...個building仲起緊,大家有backup先好...

其實我唔係好明,我都係waiting,都有sister school offer,有harts(油麻地)同pods(天后廟道)揀.
但係pods唔係都有自己收生咩???我見有EK媽媽話收到PODS offer letter,如果我地又揀pods,佢點預算收生人數

回覆 little_kawai 的帖子

PODS 會有多一間校舍係附近,又係暑假先開辦

Harts 作為新校 家長既種種疑問擔心係合理的

希望講座能夠給予一定資訊給家長 以便家長自己作出適合選選擇

引用:Harts+作為新校+家長既種種疑問擔心係合理

原帖由 drexler22 於 15-01-10 發表
Harts 作為新校 家長既種種疑問擔心係合理的

希望講座能夠給予一定資訊給家長 以便家長自己作出適合選選擇 ...
我只係見到有open at HKPS campus at 31/1, 唔見有16/1 講座。
Am u missed anything?

回覆:drexler22 的帖子

恭喜各位有HKPS or harts offer既家長、我兩間offer都無、好失落!

回覆:colinli 的帖子

16/1係交回回條既期限
Harts講座係31/1 2-3

我個reply slip寫明temple street地址,佢又唔係寫fook yum road地址,如果係新campus,我覺得會混淆咗,星期一打去問吓先。

收到hkps kln tong waiting but 新校offer, 新校 vs 樂基沙田正校,邊間好?

‹ 上一主題|下一主題