用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等緊1月2號金巴倫面試既結果
樓主: h2dog1
go

等緊1月2號金巴倫面試既結果 [複製鏈接]

回覆:h2dog1 的帖子

Day 1 知佢有interview但我未收到已經打去學校問過,回覆話細b會遲d in, 但見學校放假因為新生註冊日,我又打去學校問,回覆叫我放心,話校方有留位比有兄姊的學生,而家最後個個都waiting,擺明收哂大b

oimeiko 發表於 15-1-12 11:54
Day 1 知佢有interview但我未收到已經打去學校問過,回覆話細b會遲d in, 但見學校放假因為新生註冊日,我又 ...
咁你會吾會wait ar?

引用:Day+1+知佢有interview但我未收到已經打去

原帖由 oimeiko 於 15-01-12 發表
Day 1 知佢有interview但我未收到已經打去學校問過,回覆話細b會遲d in, 但見學校放假因為新生註冊日,我又 ...
Me too la. 我由一開學已經問校長,校長一直叫我唔洗擔心,有哥哥响度會好好多。結果都係waiting!!! 今日和校長傾,佢依然叫我們唔好擔心,俾時間學校去處理

ozduckie 發表於 15-1-12 15:09
Me too la. 我由一開學已經問校長,校長一直叫我唔洗擔心,有哥哥响度會好好多。結果都係waiting!!! 今日和 ...
唉..我唸你地有哥哥係度讀緊既waiting都前過我地呢d, n無既waiting...好難可以吾擔心

回覆:等緊1月2號金巴倫面試既結果

我覺得細B好多要排到call waiting先有份,除非好出色。

剛打去sn 了解waiting 有多大机会,佢问我几月出世,我答12月出世。佢就話咁要等下,仲話不如考慮下遲一年先讀。咁即係話表現如何好都無用,就因為12月所以就無位?so disappointed of her response

SK5 發表於 15-1-12 16:13
剛打去sn 了解waiting 有多大机会,佢问我几月出世,我答12月出世。佢就話咁要等下,仲話不如考慮下遲一年 ...
下..咁即係幾多月份先有機等到呢?

引用:Quote:SK5+發表於+15-1-12+16:13+剛打去sn+

原帖由 h2dog1 於 15-01-12 發表
我估只有學校先知。

SK5 發表於 15-1-12 16:21
我估只有學校先知。
即係晒氣

引用:Quote:SK5+發表於+15-1-12+16:13+剛打去sn+

原帖由 h2dog1 於 15-01-12 發表
今日問過,話如果call waiting 大約是五月。其實SN有收12月細b的,哥哥依家個班都有幾個11,12月

ozduckie 發表於 15-1-12 16:36
今日問過,話如果call waiting 大約是五月。其實SN有收12月細b的,哥哥依家個班都有幾個11,12月

...
今年好明顯冇..

我之前係註冊時問過,如果我地D人放棄註冊,D位會留比1月2日IN既細B先....
唔知是否真的!!

chungayu2 發表於 15-1-12 16:58
我之前係註冊時問過,如果我地D人放棄註冊,D位會留比1月2日IN既細B先....
唔知是否真的!!
...
但e+都冇咩細b有offer

好明顯學校今年多人報就學其他名校只收大b,超冇人情味!先應承人有兄妹讀緊有好大機會等人報名$90,然後就只收大b,根本冇辦法解決

唔wait都要wait la.. 冇乜點報其他學校,大女都係細b,上年都收,今年佢地轉制,想收哂大b!真係失望!失望係佢地手法!點解一大早問佢又話放心應該會收!如果唔係咁就唔好咁答d家長啦!

引用:唔wait都要wait+la..+冇乜點報其他學校,大

原帖由 oimeiko 於 15-01-12 發表
唔wait都要wait la.. 冇乜點報其他學校,大女都係細b,上年都收,今年佢地轉制,想收哂大b!真係失望!失望 ...
Totally agreed!

我呢D n 無既12月超細B實無位。唒氣。

好失望,好鍾意間學校因為覺得分開in 呢個安排幾considerate, 但係原來.....

都冇人話收到細b offer 報喜就知跟本就係冇人有offer啦....

回覆:SK5 的帖子

我覺得如果十二月细B,如果好出色,都一定會有offer, 其實間間幼稚園都想揀D叻D嘅學生!
今年龍年競爭相當大!
不過,我都好明白家長嘅心情!,

‹ 上一主題|下一主題