用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 89網vs91網
go

89網vs91網 [複製鏈接]

請問各位有經驗媽媽怎樣決擇?馬主、馬循是否比一呂、沙呂、一胡次一等?正考慮會否搬家
   1    0    0    0

補充:囡囡得二十分

beanie430 發表於 15-1-5 11:52
請問各位有經驗媽媽怎樣決擇?馬主、馬循是否比一呂、沙呂、一胡次一等?正考慮會否搬家
...

以名氣計, 差很遠, 以升中派位成績計, 只比一呂沙呂差少許, 和一胡不相伯仲.

可以參考下呢度既升中資料:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2845555&extra=page%3D1
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 beanie430 的帖子

邊間有20分? 如果一胡有20分機會很大, 如果其餘果幾間有20分機會不大, 一呂和沙呂與馬主和馬循比, 梗係2呂好d, 你睇吓佢地2間呂小每年除佐派b1百份比高, 佢地好叻果班人去嘅中學真係間間勁野, 津校有皇仁華仁喇沙伊中瑪利諾, 直資聖保羅男女德望男拔女拔英華, 總之真係好勁, 如果有得揀我會揀91網, 反正馬主馬循而家20分都未必中, 還惦都係博, 我會博間好d

回覆:2隻臭豬 的帖子

請問如果聖小有25分機會大嗎,近年會唔會連25分都要抽?

回覆 gg33 的帖子

大圍聖心小學25分係好隱陣,未聽過25分要抽,20分就有人抽到有人抽唔到,所以揸25分唔駛擔心
‹ 上一主題|下一主題