用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有幾多人...琴日第一日就去交自行表格?
樓主: 月希
go

有幾多人...琴日第一日就去交自行表格?   [複製鏈接]

avbee 發表於 15-1-11 00:32
回覆 SIYip 的帖子

聽前舊生講十幾年前學校差不多成績最差的同級生;在其他學校考十名之內....但近年我女的 ...
所以我話係A 校全級70,可能都仲係band 1,但B 校全級20 可能已係band 2. 但甲區的band 2 中好難會係乙區的band 1. 簡單嚟講,學校名次唔重要,banding 先重要。

其實,每間學校要求唔同。我聽過3 個沙田band 1 校長分享,一間講明用釘書機頂好影印本就ok, 一間(沙崇) 的報名表要求只寫5 項。只有一間好著重課外活動嘅強調要盡交課外活動資料。月希,以你首選學校嘅情況,唔似係好重課外活動,所以你唔好太介意。
[

Maggie3493 發表於 15-1-11 12:59
其實,每間學校要求唔同。我聽過3 個沙田band 1 校長分享,一間講明用釘書機頂好影印本就ok, 一間(沙崇) 的 ...
係姐....但係見大家都有EXTRA加附頁....
我就覺得我係咪做少左

回覆 SIYip 的帖子

exactly

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+15-1-11+00:14+我位性

原帖由 peggy 於 15-01-11 發表
同我女一樣, 我都係驚去協恩 second in 時衰係面試
希望面試時唔好出事

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

回覆:有幾多人...琴日第一日就去交自行表格

今日去體藝交表已經去到 5xx

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:Maggie3493+發表於+15-1-11+12:59+其

原帖由 月希 於 15-01-11 發表
我就覺得我係咪做少左
今日去體藝聽講座兼交表,有家長絕對畀你更勁,只交表格同兩張成績表副本,同埋身份證加學生資料表副本,仲有 $50 報名費……………

引用:Quote:Maggie3493+發表於+15-1-11+12:59+其

我就覺得我係咪做少左
“淡淡定,有錢剩“喎!我囡舊年都係得兩樣哎吔課外活動+校內D猪肉奖米一樣報自行!連報名表得五張紙!唔洗驚喎!

KT0603 發表於 15-1-11 19:16
月希,我仔揀幾間都是著重活動表現的學校嚟咖,有兩間要埋小四的資料,所以才感覺重份量。但其實間 ...
就係我仔冇料嘛唔係我都唔駛WORRY啦

引用:Quote:KT0603+發表於+15-1-11+19:16+月希,

醒目開學勳章 王國長老

KT0603 發表於 15-1-11 19:16
月希,我仔揀幾間都是著重活動表現的學校嚟咖,有兩間要埋小四的資料,所以才感覺重份量。但其實間 ...
得體藝個份有幾張頒獎既相 print 彩色, 其餘全部黑白.

我係拆舊 file 出黎裝既, 都叫環保喇.

引用:Quote:KT0603+發表於+15-1-11+19:16+月希,

醒目開學勳章 王國長老

KT0603 發表於 15-1-11 20:56
有早知無乞兒的那幾份叩門料,我全部用水筆油黑有資料部分,食早餐茶點墊台用埋,用到今時今日都未 ...
我都好大疊廢紙係度..................之前屋企窮到搵張廢紙用黎 mit 橙時墊檯都無, 依家有排用.

我懶得油黑, 有地址個位 mit 左出黎等我囡玩 "人肉手動碎紙機" 時碎.

KT0603 發表於 15-1-11 19:52
我硬係覺得妳仔今次呈分的計算有少少問題,因為一向同妳傾開計,妳仔成績都好好,以男生來說,算是平穩上一 ...
我都信佢有能力架..但係態度教極都唔好....
明天進評...佢今日又同我理論,講自由,講溫習方式...就係唔溫書...
你話死唔死

KT0603 發表於 15-1-11 20:56
有早知無乞兒的那幾份叩門料,我全部用水筆油黑有資料部分,食早餐茶點墊台用埋,用到今時今日都未 ...
你到底印左幾多份?每份幾多張

引用:Quote:原帖由+miriam+於+15-01-11+發表得體

原帖由 KT0603 於 15-01-11 發表
我嗰九份上個月用哂喇,你無攞黎印past paper做咩?

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:KT0603+發表於+15-1-11+19:52+我硬係

我都信佢有能力架..但係態度教極都唔好....
明天進評...佢今日又同我理論,講自由,講溫習方式...就係唔溫書. ...
我囡都係咁,叫溫書唔啋我

大家呈三再努力

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+15-01-11+發表有早

引用:Quote:KT0603+發表於+15-1-11+19:52+我硬係

‹ 上一主題|下一主題