用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 智能評估 明日棟樑教育基金:05年5月香港學童智能檢查-小心被騙 ...
樓主: Dr.T
go

明日棟樑教育基金:05年5月香港學童智能檢查-小心被騙 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 明日棟樑教育基金-小心被騙

我小朋友間幼稚園提名佢參加「第十屆香港傑出學生選舉」, 但主辦機構是標題所述『中國青少年資優培訓中心』主辦,而又係那位自稱"藍博士"的人在做個人show. 個藍博士所講的與這標題每位家長所描述的好脗合, 令到我好疑惑。
雖然我剛收到『雷文氏聯合型漸進式矩陣』報告, 但睇完這個標題的內容後, 都唔知信唔信好, 但係學校校長提名參加, 面試及筆試時有好多人,唔通咁多人俾個藍博士騙了 ? 連學校校長也被騙了?     

lam.mammy 寫道:
我小朋友間幼稚園提名佢參加「第十屆香港傑出學生選舉」, 但主辦機構是標題所述『中國青少年資優培訓中心』主辦,而又係那位自稱"藍博士"的人在做個人show. 個藍博士所講的與這標題每位家長所描述的好脗合, 令到我好疑惑。
雖然我剛收到『雷文氏聯合型漸進式矩陣』報告, 但睇完這個標題的內容後, 都唔知信唔信好, 但係學校校長提名參加, 面試及筆試時有好多人,唔通咁多人俾個藍博士騙了 ? 連學校校長也被騙了?     

其實好多學校都被蒙在鼓裡,我囡囡學校以前都是這個選舉的常客, 亦獲獎無數, 但過程令我產生很多疑點, 所以跟校張討論過這個機構既問題, 校方經多方查證和思量, 今年己經再沒有參與這個"遊戲".

我都參加過佢D野,感覺被搵笨. 以後都冇再去.

我無參加過佢,但睇佢d野好似唔多信得過咁.......所以最終都無去.....

超級版主 醒目開學勳章

大家小心d!佢又改左名啦!
個名好好聽ga!香港傑出教師協會喎!:;pppp:
下次唔知又改乜名!
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1369409&extra=page%3D1
唵嘛呢叭咪吽
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

謝謝各位家長報料, 認真防不勝防

wong 2323,

多謝你d資料呀, 亞仔今日學校派通告, 佢地又攪選舉呀! 其實以前"明日棟樑"我都聽過係假ga la, 但係無諗到佢地會改名去繼續騙人 之但係學校派得通告, 即係學校都比佢騙到 sigh......

原帖由 wong2323 於 08-7-9 09:20 發表
大家小心d!佢又改左名啦!
個名好好聽ga!香港傑出教師協會喎!:;pppp:
下次唔知又改乜名!
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1369409&extra=page%3D1 ...
‹ 上一主題|下一主題