用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 一個好消息一個壞消息
樓主: yuhehe
go

一個好消息一個壞消息 [複製鏈接]

回覆:Wong1234 的帖子

冇呀~interview 時老師都有推介,但我問reception 問話暫時得星期六有班

引用:咁你地有無參加佢地個playgroup呀? +

原帖由 Wong1234 於 14-12-30 發表
咁你地有無參加佢地個playgroup呀?
我本身報兩歲至兩歲八個月個 playgroup,昨日面試問佢哋又話嚟緊好似會 cut ,會撥埋去讀pn

回覆 Wong1234 的帖子

無join playgroup!
佢都有問我點解唔插PN, 我話另一間一早留咗位比哂錢! 跟住佢都好nice咁話唔緊要!
不過佢地好似仍在註冊中,未攞到牌! 但見我地個老師話應該無問題!

回覆:一個好消息一個壞消息

剛打去問左,話1月5號個星期會再有面試

回覆:kittymilo 的帖子

我都報左歲半至兩歲個playgroup,之前通知話1月6號開始嘅,唔知呢個有無cut

引用:我都報左歲半至兩歲個playgroup,之前通知話

原帖由 Wong1234 於 14-12-30 發表
我都報左歲半至兩歲個playgroup,之前通知話1月6號開始嘅,唔知呢個有無cut

...
你打去問多次playgroup 資料,我個一月夠兩歲,會比佢二月返pn,觀察下佢嘅運作,我讀 local 唔係國際班。
你問咗學校收唔收到你份報名表?

我個b5月先2歲,頭先佢話揾到我份報名表,話我22號請左假,我話無,之後佢就話約我1月5號之後,,,好亂

引用:Quote:原帖由+smile_w99+於+14-12-30+發表

原帖由 yuhehe 於 14-12-30 發表
我會留呀~only one 冇得我揀

我係長頭髮miss見, 係啦見唔到其他老師咩都冇咁。 不過始終新開所 ...
昨日短髮個位係陳副校,之前有媽媽提過17/1 佢哋會有個grand opening, 之前 Christmas party 校長、外籍老師、其他老師同嬸嬸見過,可能昨日只安排面試唔需要咁多人回校工作。

kittymilo 發表於 14-12-30 16:55
昨日短髮個位係陳副校,之前有媽媽提過17/1 佢哋會有個grand opening, 之前 Christmas party 校長、外籍老 ...
原來我int嘅係副校,所以佢好有經驗咁同我講育兒心得!

引用:Quote:kittymilo+發表於+14-12-30+16:55+昨

原帖由 smile_w99 於 14-12-31 發表
原來我int嘅係副校,所以佢好有經驗咁同我講育兒心得!
係呀,我個仲未肯講嘢,副校都好有耐性引導佢玩,又話佢仲細啫,多啲同佢講多啲,同佢講下故事,佢哋係明。
雖然嚟啲都係想招攬多啲學生嘅技巧說話,但起碼面試時感覺無壓力,唔會話你唔識講嘢好奇怪咁,有無帶佢評估下之類說話,就係嚟個原因,所以想佢早半年返學,同多啲同齡小朋友社交,有助佢語言發展。

smile_w99  Good! 佢真係幾好傾好nice!   發表於 14-12-31 10:06

其實我覺得老師唔錯。 btw~之前有post媽媽話好鐘意佢教材又話係貴野,但嗰日去學校唔多覺見到既

面試嗰日見過教材,簡介會聽埋校長介紹,確實覺得唔錯!

有冇樂沛兒am 媽媽呀?

回覆:yuhehe 的帖子

有呀。。可以whatsapp group傾

‹ 上一主題|下一主題