用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 綠茵浪澄PN,要6300*11,值得嗎?
go

綠茵浪澄PN,要6300*11,值得嗎? [複製鏈接]

綠茵浪澄PN,要$6300*11月,要撘校車,苦惱中。
想問下值得嗎?

0    0    0    0

回覆:綠茵浪澄PN,要6300*11,值得嗎?

6300 學費?定包校車。victoria 都係尼個價,值吾值就見人見志

回覆:綠茵浪澄PN,要6300*11,值得嗎?

聽人講(屋苑c9),LB GF 麻麻,有冇考慮 sohie?本人原本住奧運站,但生第二胎,搬咗近媽媽住新界,但大仔仍返九龍塘嘅學校。有朋友原本都讀 gf,後來轉去 sohie, 話好好

引用:聽人講(屋苑c9),LB+GF+麻麻,有冇考慮+soh

原帖由 sze.gloria 於 14-12-29 發表
聽人講(屋苑c9),LB GF 麻麻,有冇考慮 sohie?本人原本住奧運站,但生第二胎,搬咗近媽媽住新界,但大仔仍 ...
可以分享下Sophie 嗎?因新校,no much track record

引用:Quote:原帖由+sze.gloria+於+14-12-29+發表

原帖由 dragon2013 於 14-12-29 發表
可以分享下Sophie 嗎?因新校,no much track record
Sophie係英粵班,gf係英普,自己想揀英粵教學,所以揀Sophie, so far老師姨姨都好好,課程好充實,亦沒有好多人成日講新校行政混亂既情況,但計落條數隨時貴過gf, 因為每月學費加茶點6k, 另每學期書簿雜費4k, 但我好喜歡佢繪本教學,兩歲多小朋友學完回家竟能認讀圖書,我覺得係學術上我沒有expect既!雖然貴,但學校環境,玩具都係貴野,最suprise既係最近學校份Xmas present我真係嚇一跳,一大盒Lego, 雖然說羊毛出自羊身上,但我俾左果幾千蚊雜費無expect過學校咁大手筆去買禮拜俾小朋友,我仔超愛份禮物!

回覆:yannietimb 的帖子

Sophie算是happy school嗎?
因為去過open day, 上至主任下至姨姨都好有heart,open day見老師都好用心,遊戲有心思,對Sophie 印象不錯

加上校舍大,資源豐富,好似唔錯咁

引用:Quote:原帖由+dragon2013+於+14-12-29+發表

原帖由 yannietimb 於 14-12-29 發表
Sophie係英粵班,gf係英普,自己想揀英粵教學,所以揀Sophie, so far老師姨姨都好好,課程好充實,亦沒有好 ...
知唔知每天英文時間有多少?

引用:Quote:原帖由+yannietimb+於+14-12-29+發表

原帖由 dragon2013 於 14-12-29 發表
知唔知每天英文時間有多少?
上年度學校講k1係有1.5hr,而pn係40min, 但net除上英文時,有時都會同小朋友一齊上堂,所以學校話around 1hr, 如果只論語境是不及gf的,因為sophie net不會是班主任!

引用:Quote:原帖由+dragon2013+於+14-12-29+發表

原帖由 yannietimb 於 14-12-29 發表
上年度學校講k1係有1.5hr,而pn係40min, 但net除上英文時,有時都會同小朋友一齊上堂,所以學校話around 1h ...
thx info

回覆:ahjanice 的帖子

6300 未包校車

回覆:yannietimb 的帖子

Thx ur info
阿b 係細b.. Sophie 都有apply PN 但下月尾先interview..
又唔知佢interview 難唔難

引用:Thx+ur+info+ 阿b+係細b..+Sophie+都有appl

原帖由 Little.. 於 14-12-30 發表
Thx ur info
阿b 係細b.. Sophie 都有apply PN 但下月尾先interview..
又唔知佢interview 難唔難
上年收很多細b, 其中一班更是11月才開課全是細b, 因為始終新校,很多人沒信心,上年早報名既都會有上午班offer! 今年蛇b無咁大競爭,我覺得都會同上年一樣!

‹ 上一主題|下一主題