用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 女,救恩 VS 聖保羅堂 VS 香港靈糧,怎樣選? ...
go

女,救恩 VS 聖保羅堂 VS 香港靈糧,怎樣選?

如題

有冇用家比下意見?

回覆:女,救恩 VS 聖保羅堂 VS 香港靈糧,怎樣選?

好叻呀!3間好學校都收。btw,全部都係你理想既am or pm嗎?我會就返學時間揀,反正間間都口碑好

All AM.
救恩半龍但冇得參加大抽獎; 但有半龍係咪好過 靈糧同聖保羅堂 冇龍呢?
另聖保羅堂有否聯繫小學?

几月B啊,好棒!我选LLC上午

我都有LLC同SPC offer ,最後決定要SPC ,因為有學卷

救恩
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

我有朋友的小朋友大既讀LLC細既讀SPC,佢覺得LLC較有創意而且老師非常用心預備教材,SPC則是較傳統的教學法,佢本人鍾意LLC多d

引用:我有朋友的小朋友大既讀LLC細既讀SPC,佢覺

原帖由 WinnieCatCat 於 14-12-29 發表
我有朋友的小朋友大既讀LLC細既讀SPC,佢覺得LLC較有創意而且老師非常用心預備教材,SPC則是較傳統的教學法 ...
何為較傳統的教法?即坐定定聽書+多抄寫?

救恩仲有就係佢只會有50個位比自己的幼稚園生上自己的小學,如果唔收的就連waiting位都無。