用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請各位家長俾D意見
go

請各位家長俾D意見 [複製鏈接]

各位家長,請問am同pm有咩好同唔好處?我發覺家長都傾向am

0    0    0    0

回覆:請各位家長俾D意見

我就自己小朋友生理時鐘....

大家覺得am好定pm好?

鐘意am 小朋友早睡早起身體好 唔會晒咗個朝早 返完學瞓完晏覺再玩或者上興趣班都仲得

pm 一樣可以早睡早起..
只係訓晏覺時間唔同..可能朝早再訓一轉先起身..
或者放學再訓一陣..有時唔訓都仲得...

小朋友適應力強又快...我又唔太覺得am pm影響甘大...
但我覺得要就下大人親子時間..好似我先生返夜..如果我仔返pm 佢朝早就仲可以見下個仔同個仔玩下...但如果我仔返am.. 反而每日都未必見到一個鐘..除非放假果日...所以要大家衝量下..同埋如果要坐長途校車..又要諗下返上午要唔要早太多起身...會唔會大小朋友都辛苦..或者返下午又會唔會放學好夜

引用:pm+一樣可以早睡早起.. 只係訓晏覺時間唔同

原帖由 soso3509 於 14-12-26 發表
pm 一樣可以早睡早起..
只係訓晏覺時間唔同..可能朝早再訓一轉先起身..
或者放學再訓一陣..有時唔訓都仲得. ...
好認同你嘅講法!
大女時我就佢生理時鐘,佢晏起身,返pm輕鬆啲無咁趕。
到細仔出年返學,我就要考慮埋家姐返小一接送問題。返pm的話,上晝細佬有時間同我單獨相處,下晝又可以喺細佬放學前同家姐做功課,兩個都有獨占媽媽嘅時間,應該幾好!

‹ 上一主題|下一主題