用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 University of Lethbridge in Alberta
go

University of Lethbridge in Alberta [複製鏈接]

有没有聽過此大學?在加拿大的。知道不是甚麽明牌大學,但學術如何? 多中國人嗎?那科比較出名?請分享。

1    0    0    0

回覆:iloveo 的帖子

我聽人講U of L 係d人入唔到U of C入嘅

對,UL是入不到UA或UC又唔想讀College的學生讀,其實可考慮其他College如Red Deer College or Medicine Hat College讀一年再試轉入UA或UC,甚至過省去比較易入的UM或US都好過入UL。(本人二十多年前在UA畢業,所以比較清楚,但以上只是個人意見。)

回覆:amosngng 的帖子

谢各位,UM 和 US是乜,可否指教。因小朋友不是叻,怕難入或畢吾到業

UM = University of Manitoba; US = University of Saskatchewan

回覆:iloveo 的帖子

U of L 出名易入. 有啲人入唔到UC又唔想入college就會去讀一年,攞高啲GPA再U transfer返UC.

UC, UA 應該不太難入。見佢IELTS要求也不太高。
‹ 上一主題|下一主題