用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 連收7間reject/waiting
樓主: Pigdripy
go

連收7間reject/waiting [複製鏈接]

我報4間, 2waiting 2reject
會原校直升k1全日, 本身學校都返得好開心好好,
只係想試下小朋友能力同埋睇下會唔會返近d我公司/婆婆家only~~

上年n班in 5間, 2 waiting, 1reject, 1間無得in, 半日班全部唔收, 最後全日班收左, 仲要in 果日係失控
1500人爭28個位, 我仔有幸被收, 我果時收信係直頭大喊, 依家真係心存好彩有n 班收左先仲有百分百直升k1,
如果唔係我相信我報10間以上都未必收我仔, 我仔8月仔, 仲要interview 唔講野, 一走就係咁講野

回覆 cutenabb 的帖子

我都是差不多, IN 7間, 2間reject, 3間waiting, 2間未知

而家讀緊N班是私校, 可直升K1, 但學費好貴, 而家心情好失落

只係想一間中都咁難.... 見到其他人有得vs 同3個vs , 不知幾羨慕... 不過算啦... 遊戲就是這樣...... 大家努力去求位.......

回覆 woodstockming 的帖子

我的心情和你一樣, 我們只想要一個OFFER 都無, 人地就「真心請教 XX VS XX 點揀好」....?

真心覺得囡囡表現得好好, 尤其係IN頭三間, 但收到2個REJECTED, 1 個WAITING, 好似你咁講, 除了寫求位信, 無野可以做。

未出結果前, 我同老公講, 阿女頭三間都IN得唔錯, 如果一個OFFER都無, 唯有認命....鬼叫阿囡同龍年BB一齊爭崩頭咩....?!

回覆:連收7間reject/waiting

到in小學時,更加頭痛......

吾通要讀多一年k1......

揮手,三月大囝見13間,差2間未知,3間reject,7間waiting,已經係名幼、村校、有無學卷都有報同考,心情係跌落谷底。

Pigdripy 發表於 14-12-23 21:59
連收7間reject/waiting,仲可以有乜心情...

ME 2... IN 5間, 4間WAIT, 1間REJECT...

忍唔住喊左出黎~

In 4 間, 3 Waiting 1 reject .. 唉~!

咁你地唸住點做呀?

引用:Quote:Pigdripy+發表於+14-12-23+21:59+連

原帖由 KonnyGreen 於 14-12-24 發表
ME 2... IN 5間, 4間WAIT, 1間REJECT...

忍唔住喊左出黎~
same here, in咗9間,3間reject,6間waitlist,收到最後一間reject我都喊咗出來。自問阿女有間表現好好,所有問題都答對,居然連waitlist都沒,直頭reject

helenmelody 發表於 14-12-23 22:25
唯有叠埋心水,原校升k1

我考左3間,,,,

都唔收...
唔緊要啦....

讀原校

引用:吾通要讀多一年k1......

原帖由 h2dog1 於 14-12-24 發表
吾通要讀多一年k1......
我都有想過出年考多年K1,但我仔係8月仔,不三不四,都唔知有無校肯考佢

回覆:wkfk8004 的帖子

8月bb重考有風險,一定事先問清楚啊…

selenapxd 發表於 14-12-24 17:22
same here, in咗9間,3間reject,6間waitlist,收到最後一間reject我都喊咗出來。自問阿女有間表現好好,所 ...
YES... 呢個帖都仲有D有OFFER OR有原校升...
我仔一間都無啊... 個下唔喊都唔知可以點發洩
我除左求位信, 應該仲會打電話比教育局問...

我都in 左10間,比人話我怪獸,点知一間reject, 五間waiting, 四間收,但都係區内二線邨校,一係自己讀緊個間n 班私校,學费勁貴。。。。点算。。。。

唉,我嗰個又係。一月大女,見4間,一個rejects 二個waiting 仲有一間未知,自問佢真係做得好好,收到呢啲信,好傷心,第一封都未有咩感覺,第二三封喊左出黎,呢個post 嘅咁多位媽媽,我地要一齊加油,鼓勵對方呀

我都報左6、7間,2間waiting,其餘都rejected...勁

2月大仔,in 7間 4間waiting, 1間未知。 waiting 的都係學券學校。 in 得好好, 我係ftm.
見到咁真係好驚嚇。

DIE WAHRHEIT IST IRGENDWO DA DRAUSSEN

咁驚 你地in名校 我搵屋企附近果d咋
In3間3間都收

P.S. 12年2月bb

‹ 上一主題|下一主題