用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 為囡囡在將軍澳區找學游水請各位指點
go

為囡囡在將軍澳區找學游水請各位指點 [複製鏈接]

為囡囡在將軍澳區找學游水請各位指點

各位網友,

我囡囡今年四歲半, 想找一些將軍澳區游水班,或組織數位同區小朋友一起參加香港青年體育會搞的小組班.

請各位指點!

謝謝

Re: 為囡囡在將軍澳區找學游水請各位指點

Hi agneschan,
我囡囡都係四歲半,我想比佢游水所以上兩個星期找d泳會問資料,我都係只知3間泳會,有一間5.6月未有班係將軍澳.另外史x福係景x中學有暖水池,大x泳會係將軍澳公眾泳池學。
我選擇大x泳會(但無係將軍澳學),我想問香港青年體育會小組班會係邊度上課,教練資歷是否好好嗎?

我都係睇香港青年體育會個網頁至知可以組班,但詳情就未問,我諗住真係搵到人組班至去問清楚

另外我都知有間大力泳會,但是否要到九龍灣上堂,未有將軍澳班?

agneschan,
                我囡囡是在九龍灣上課,因為我囡囡怕水所以比佢上2-4歲的預備班先,如果你的囡囡唔怕水可以考累將軍澳的初班(唔識游水都可以參加),之前我問過好似有三個時間選擇.

chloeha,
我囝囝三歲半,都係住將軍澳,不過驚凍,剛報左名在大力五月星期日九龍灣室內的泳班,我地有98D到展貿,都算方便,十一點半full 左,所以安排左在十二點半,會唔會同你囡囡一班!?

ChinKiuMami,

我囝囝4yrs,都係住將軍澳,同你囝囝同一班,到時見啦!

ChinKiuMami 寫道:
chloeha,
我囝囝三歲半,都係住將軍澳,不過驚凍,剛報左名在大力五月星期日九龍灣室內的泳班,我地有98D到展貿,都算方便,十一點半full 左,所以安排左在十二點半,會唔會同你囡囡一班!?

mkwok,
你好,其實我都係睇BK先識大力,我問左話係姐姐教,職員仲提醒我幫小朋友準備潛水鏡,我見吉之島有小朋友Speedxx款,唔知好唔好.你買左咪,有冇好介詔?

我都係睇BK其他媽咪推介先知,佢地冇提我要準備潛水鏡,我怕囝囝吾肯帶,等我帶去睇下先,你有冇八到我地個班有幾多個小朋友呀!

mkwok,
我都有同個女職員講話擔心阿囝唔肯帶,不過佢話佢地見其他小朋友都要,佢地就會肯,所以我現在一沖涼,就話俾阿囝聽學游水個個小朋友都會帶帽和鏡,等佢有心理準備.
其實吉X島地下運動部都有幾個牌子有小朋友鏡,所以我都會帶埋阿囝去試清楚,佢覺得舒服至得.
另外,我冇問到有幾多個小朋友,因佢寫明1:3,但佢就話十一點半已開左兩班,所以要我去第二選擇十二點半,佢話已知道一定開得成班羅!!

我都同囝囝講左話要帶帽同鏡,同埋講比佢聽有其他弟弟妹妹一齊上堂,佢話自己係哥哥吾會扭計。

我報十二點半的時候,剩返一兩個位,但吾知係咪已經係第二班。

我買dolphin泳鏡俾囡囡用,speedo太貴了

請問有無大力個電話? 我都想比仔仔學呀!

thanks!

hoganmama

Hello

My son also apply to join 2-4 years old preparation class every Sunday on 1:30 p.m. starting from 1/5/2005 as the other classes on Sunday are full already.  Any one has joined the same class?

Irene Mama   

Tel of Dali Swimming Club - 31427688.  As of today, I know space is still available for Sunday class at 1:30 pm.  Others are full.  

Hope we can see you on 1/5/2005.

Irene Mama

豬兜媽媽 寫道:

豬兜媽媽 ,
唔好意思,請問dophin 泳鏡幾錢?和在那兒買呀?

Thanks Irenemama.

I've mail the cheque to them and apply for the class at 1:30 on Sunday. Hope to see you then.

hoganmama

我囡囡學游水的泳會有代售,小童款$40一個(優惠價,只穿得藍色),另外在吉之島都見過其他款式,好似$55-$70左右... :
ChinKiuMami 寫道:
[quote]
豬兜媽媽 寫道:

豬兜媽媽 ,
唔好意思,請問dophin 泳鏡幾錢?和在那兒買呀?

[/quote]

豬兜媽媽,

Thank you very much for your information.

Cheers,
ChinKiuMami

我都好介紹, 佢係女教練, 如果個小朋友細個, 唔識自己沖涼, 佢都會幫小脯友沖埋涼添, 如果而`家你個小朋友泳室外池,記得要俾薹茶佢飲

Hi 連生,

我仔仔4歲半, 也想幫小兒報游泳班,最好可於將軍澳上堂, 可否詳細介紹有關的資料,謝謝!

wkan  
‹ 上一主題|下一主題