用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細仔11月, in 6間, 2間後備, 其他唔收, 有咩可以做? ...
go

細仔11月, in 6間, 2間後備, 其他唔收, 有咩可以做? [複製鏈接]

細仔11月, in 6間, 2間後備, 其他唔收, 有咩可以做?
   1    0    0    0

引用:細仔11月,+in+6間,+2間後備,+其他唔收,+有

原帖由 Jennylaitom 於 14-12-20 發表
細仔11月, in 6間, 2間後備, 其他唔收, 有咩可以做?
先準備一份學校清單,過左23號之後,致電查詢註冊的情況,有否空位及如何申請入學。
學校清單建議是該住址所在區域內的所有幼稚園。

回覆:細仔11月, in 6間, 2間後備, 其他唔收, 有咩可以做

因為你小孩11月,該是細b, 致電同時可以查詢能夠下年再報k1。

回覆:細仔11月, in 6間, 2間後備, 其他唔收, 有咩可以做

可考慮報pn 一些較出名的幼稚園。

回覆:細仔11月, in 6間, 2間後備, 其他唔收, 有咩可以做?

明年再考K1 大部分出名幼稚園都收超大B反而村校就唔會 小朋友差一年表現差很遠 我小朋友今年做超大B 有龍校offer

我仔12月,又係一樣,好彩我一早都打定主意做大B,但都係得一個PN下午班offer

You can call and check new kindergardens

回覆:細仔11月, in 6間, 2間後備, 其他唔收, 有咩可以做?

今日睇教育局網至2月6日仲有不少有位 但當然不是一些熱門學校

‹ 上一主題|下一主題