用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無決定左讀崇真的家長,入黎傾下
go

有無決定左讀崇真的家長,入黎傾下 [複製鏈接]

主流am offer,放棄左民生pm同大圍聖心am,有無家長都係放棄左其他offer一心想讀崇真?
   5    0    0    0

回覆:有無決定左讀崇真的家長,入黎傾下

點解放棄民生啊?

回覆:chok0925 的帖子

因為有識既家長話係崇真讀的真係好開心,依家畢業都分別考到德望同st jos小學,程度不深但都夠,老師又好有愛心,跟住佢有學卷又好低,再比較讀民生的另一個家長話比佢揀都會揀崇真,因為開心好多,所以最後決定讀崇真!

TT雖系龍校,但崇小聽講學費系貴,仲好谷下。讀主流可以,如果經濟負擔得到,孩子有能力都可以讀上去,否則孩子會好辛苦。

引用:主流am+offer,放棄左民生pm同大圍聖心am,

原帖由 ericsimone 於 14-12-16 發表
主流am offer,放棄左民生pm同大圍聖心am,有無家長都係放棄左其他offer一心想讀崇真? ...
支持👍

回覆:jimandying 的帖子

點解會好辛苦

樓主放心,若果我是你,也會選tt,我家姐對仔女讀緊小學同幼稚園,好叻又讀得開心。

大家好!my gal TT國際班

回覆:belaau 的帖子

係咪主流班呢?我認識的家長也是小朋友好叻,又勁鍾意學校同老師。同學校有好多課外活動,讀d課程又好平。真的希望我地無揀錯,因為大部份的人都覺得我地放棄民生好可惜

家姐囡囡讀國際,弟弟主流,係好似家姐較叻,但弟弟都好好。民生我一想到遊學團事件同新校長就無晒興趣。

大家好,我打算讀TT國際班呀
但平時見TTcomments不太好,有d擔心

引用:大家好,我打算讀TT國際班呀 但平時見TTcom

原帖由 sze~sze 於 14-12-16 發表
大家好,我打算讀TT國際班呀
但平時見TTcomments不太好,有d擔心
我都睇到多數家長會為其他幼稚園放棄TT,所以都有少少驚自己揀錯,但C6認定讀TT係最好既選擇

引用:主流am+offer,放棄左民生pm同大圍聖心am,

原帖由 ericsimone 於 14-12-16 發表
主流am offer,放棄左民生pm同大圍聖心am,有無家長都係放棄左其他offer一心想讀崇真? ...
祟真國際較主流谷, 除非你決定讀祟小, 否則揀民生較優性

主流 擔心升唔到小,出去叩門唔夠力

我都想個仔入到

囡囡tt am主流,我都好煩惱,駛唔駛同佢轉國際,因為唔知學術同language夠唔夠國際好

回覆 ericsimone 的帖子

本來想同你囡囡做同學,但剛剛收到email係waiting

引用:主流+擔心升唔到小,出去叩門唔夠力 +

原帖由 wch106 於 14-12-17 發表
主流 擔心升唔到小,出去叩門唔夠力
我聽講既case都話夠喔(雖然我都係驚呢樣),但後來又想想因為小朋友係學校讀完,屋企都要多d配合先得。我已經預左自己要卑多d心機教女,同埋同佢睇多d書,多d出去見識下唔同的事物,希望可以補返不足的地方

引用:回覆+ericsimone+的帖子 本來想同你囡囡做

原帖由 belaau 於 14-12-17 發表
回覆 ericsimone 的帖子

本來想同你囡囡做同學,但剛剛收到email係waiting
waiting應該都好容易wait到既,如果你真係想入呢間,我地個小朋友一定可以做同學仔的!

引用:囡囡tt+am主流,我都好煩惱,駛唔駛同佢轉

原帖由 sinling_820 於 14-12-17 發表
囡囡tt am主流,我都好煩惱,駛唔駛同佢轉國際,因為唔知學術同language夠唔夠國際好 ...
我也想過這問題,所以可以再加課外課程,好似有好多選擇,又平,而且仲有校車接送,我想應該ok吧

‹ 上一主題|下一主題