用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等信等到無晒感覺
樓主: sukilau72
go

等信等到無晒感覺 [複製鏈接]

回覆:等信等到無晒感覺

我理解係9、10月細B,11、12月係超細B

你地都好吖,雖然叫細B,但明年仲可能博一次K1!
我既係7月B,今年唔得又無得博出年,依家又唔夠大B爭!

回覆:chungayu2 的帖子

同感,我果個都係7月b,到而家一個offer都無,原校又無得升k1,心情已跌落谷底

非常明白你o既心情~但有媽媽講得岩,,唔好以為細b先無offer,我o個個係一月大b,in左4間,已經有1間reject,一間waiting,兩間就未通知,,但係真係好唔開心,因為第二間即係waiting o個間佢面試真係滿分無得彈,,我仲以為有希望,點知係waiting,都打定輸數,我呢幾間都係灣仔堂架,,唔知係咪真係因為咁多人爭所以學位咁緊張,,好失望呀,,收到信真係喊左出黎..

引用:非常明白你o既心情~但有媽媽講得岩,,唔好以

原帖由 鉛鉛 於 14-12-16 發表
非常明白你o既心情~但有媽媽講得岩,,唔好以為細b先無offer,我o個個係一月大b,in左4間,已經有1間reject,一間 ...
要等人地放棄,等到round 2甚至round 3 都唔知有冇著落既感覺真係好差

引用:非常明白你o既心情~但有媽媽講得岩,,唔好以

非常明白你o既心情~但有媽媽講得岩,,唔好以為細b先無offer,我o個個係一月大b,in左4間,已經有1間reject,一間 ...
In 果陣無得彈會令學校覺得我地係怪獸家長經過操小朋友,但唔聲唔聲就會話平時家長同小朋友唔夠溝通,我頂.....

pizzaheidi 發表於 14-12-16 20:29
In 果陣無得彈會令學校覺得我地係怪獸家長經過操小朋友,但唔聲唔聲就會話平時家長同小朋友唔夠溝通,我頂. ...

係架,,真係吹脤架...我知我地而家咁講有d家長可以又話我地怨氣重,咩天外有天人外有人,,,但老老實實其他已經收到offer o既家長又點會明白我地呢dwaiting媽媽o既內心最真實o既感受呢!!
唔係想怨,但係真係百思不得其解,,我真係唔知咩原因會唔收,,係咪因為n班太多小朋友升上k1所以頂左半數學位,,另外o個半數就比埋有宗教信仰o個d讀?
等到註冊日之後先見自己去向,,真係十分迷茫,,黎緊呢段日子,,我地呢班媽媽應該點面對...

真係想喊,一個offer都咁難
有時上到黎,見咁多靚媽手持幾個offer唔知點選擇好,我個心仲痛,呢種心情有誰明白

woodstockming  same feeling as you! :laugh2cr   發表於 14-12-18 17:01

BBBQ 發表於 14-12-16 20:48
真係想喊,一個offer都咁難
有時上到黎,見咁多靚媽手持幾個offer唔知點選擇好,我個心仲痛,呢種心情有誰 ...

唯有我地大家互相扶持!希望快d到1月尾,,有個解決啦..媽媽你in左幾多間呀,,邊區呀..

引用:Quote:BBBQ+發表於+14-12-16+20:48+真係想

唯有我地大家互相扶持!希望快d到1月尾,,有個解決啦..媽媽你in左幾多間呀,,邊區呀.. ...
In 左8間

回覆:BBBQ 的帖子

我都係8間,已接到5間waiting加剛剛收到一間reject,真是唔明,reject果間老師仲讚好乖,唔明點解會reject,waiting果d都in得好好,仔仔都做足哂所有指令,真是唔明白,我都唸究竟邊到有問題呢,見到身邊的人都同我講有offer,個心真是好痛

我IN 左3間+1間原校。
1間WAITING, 另兩間等待中, 但已打輸數, 因亞女入去時喊.....
原校又未知得唔得.....

我都係諗係咪自己作文作得唔好,害左個女....
好灰......

我噚日都一口氣收左三封REJECT + WAITING, 感覺十分唔良好~~~

回覆:hoho1230 的帖子

我個1月大b,都未有offer

引用:我噚日都一口氣收左三封REJECT+++WAITING,+

原帖由 fifi47 於 14-12-17 發表
我噚日都一口氣收左三封REJECT + WAITING, 感覺十分唔良好~~~
一口氣三封真係好大打擊

回覆:stagworld 的帖子

Yes..同感

回覆:pizzaheidi 的帖子

Me too.. 我仲要坐緊月⋯! 真係咩心情都冇!
我成日會覺得係因為我同C6背景唔夠靚, 又唔係有錢人, 家住屋邨, 所以搞到個女冇校收! 但我已經唔係報一線傳統名幼! 可幸係暫時有一間我唔太熟既邨校收左,叫做有書讀先!

啱啱收到第三間,又係waiting letter

完全明白!

唉…完全明白收reject, waiting信收到麻目晒,初初滿懷希望,覺得有waiting好好,但當之後果啲間間都waiting..就諗waiting其實同reject一样。究竟係超細B被歧視?住所地址被歧視?自己答得差連累小朋友?定無運間間都無緣?真係唔知學校用咩標準去厘定?超失望

‹ 上一主題|下一主題