用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 SC vs KV 兩間都有offer, 應選那間?
go

SC vs KV 兩間都有offer, 應選那間? [複製鏈接]

SC vs KV 兩間都有offer, 應選那間?

3    0    0    0

回覆:SC vs KV 兩間都有offer, 應選那間

你就好啦, 我個人覺得SC可以兩個type嘅小學都ok, KV就應該係傳統學校啱d

通常有 SC 就多算有 KV offer. 要睇你個小朋友活唔活躍. SC 開放式而 KV 就傳統谷

回覆:SC vs KV 兩間都有offer, 應選那間?

回覆 Abide 的帖子

Yes. Look... You are at our page. Hee hee

引用:SC+vs+KV+兩間都有offer,+應選那間? +

回覆:Abide 的帖子

兩間實力相當,因為同樣有學生去DBS & DGS,SC 也有去傳統學校。只知SC 令學生有很多present 的機會!

回覆:HMmummy 的帖子

回覆:lovelycat2008 的帖子

KV , 升全統小一好輕鬆,親友2位小朋友很快上手,名列前茅,SC朋友女上坑真,初期好辛苦

引用:如target+將來想升上超谷小一,sc+or+k+v+

原帖由 lovelycat2008 於 15-04-09 發表
如target 將來想升上超谷小一,sc or k v 比較適合?
KV la

回覆:picture 的帖子

回覆:scotia.nova 的帖子

回覆:lovelycat2008 的帖子

All the kids in Kv love the school very much. It's really a very good school.

引用:如target+將來想升上超谷小一,sc+or+k+v+

原帖由 lovelycat2008 於 15-04-09 發表
如target 將來想升上超谷小一,sc or k v 比較適合?
當然係KV啦!

回覆:Amymichelle 的帖子

KV

回覆:SC vs KV 兩間都有offer, 應選那間

kv 可以學到你應該要學到嘅嘢, 老師唔會教多亦唔會教少, 所以你遇著邊個老師都係學咁多嘢, 唔會蝕底。 sc from my colleague, 就真係睇你好唔好彩遇到好老師, 坊間話sc 活d, 咁即係話課程彈性d,  當課程有彈性, 就要好睇個老師點去令到小朋友get 到佢想教嘅嘢。 你可以話kv 係培養一d 複製人, 但都係只限於學術上啫。 至于坐唔坐得定, 同活唔活撥, 根本kv 都唔睇呢樣嘢, 但如果子女嘅專注力唔係咁好, 咁kv 就真係唔啱你啦。

回覆:Abide 的帖子

我都係。我放棄左KV,選了SC。已send fax通知KV,希望幫到等位的家長

引用:通常有+SC+就多算有+KV+offer.+要睇你個小

‹ 上一主題|下一主題