用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 將軍澳區~band 3 有咩好選擇 ?
go

將軍澳區~band 3 有咩好選擇 ? [複製鏈接]

只能揀 band 3 中學 , 要校風好 ...

1    0    0    0
謝峻岳: 2003 年 11 月 7 日英文名 : Everest (Mount Everest)出世 : kg 3.345幼稚園-保良局易擇峰2006 年 9月1日上午幼兒班 A

謝峻岳: 2003 年 11 月 7 日英文名 : Everest (Mount Everest)出世 : kg 3.345幼稚園-保良局易擇峰2006 年 9月1日上午幼兒班 A

聽聞馬陳端喜不錯。家住附近, 見學生也算乖。

回覆:樂恩媽 的帖子

要接受現實,選擇未必多,由近屋企或交通方便的開始考慮,親身在上學及放學時間去睇下啲學生。

amyivan 發表於 14-12-13 19:51
只能揀 band 3 中學 , 要校風好 ...

彩明苑的 寶覺唔錯。

回覆 樂恩媽 的帖子

張沛松 ?
鄧英喜 ?

馬錦明,校風好好

回覆:將軍澳區~band 3 有咩好選擇 ?

寶覺ok的

寶覺不是band 2中嗎?
正覺才是band 3.

dleelm 發表於 15-1-7 11:49
寶覺不是band 2中嗎?
正覺才是band 3.

寶覺  band 2尾  band 3 頭

我覺得如果係band 3同學,最怕就係靠大抽獎抽到去好唔想去的學校,band 3你唔想去的跟band 1和band 2的不同,還要在那裡熬六年!將軍澳係重災區,即是有某些band 3學校係收唔足學生。

反正band 2尾和band 3頭的學校,嚴格來說真係好難分界,但求買一個穩陣,揀張沛松和馬陳端喜喇,希望一擊即中不用玩大抽獎。

張沛松和馬陳端喜這兩年在成績上都有很大進步。馬陳有幾個同學的總成績非常特出,張沛松又有好多同學各自在某一學科可以拿到5**級的成績,對一向被認為是band 3學校來說,肯定唔會令你失望!
‹ 上一主題|下一主題