用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 英藝幼稚園
樓主: 落離Nicole
go

英藝幼稚園 [複製鏈接]

有負面傳聞都好, 等D家長唔敢報, 少咗人報, 競爭少D, 咁報咗名嗰D機會咪大D......(純吹水, 不喜勿插).
但我上年去面試日(沙田), 都好多人IN呀, 証明都好多人報英藝.

引用:有負面傳聞都好,+等D家長唔敢報,+少咗人報,

原帖由 vpo0615 於 15-01-23 發表
有負面傳聞都好, 等D家長唔敢報, 少咗人報, 競爭少D, 咁報咗名嗰D機會咪大D......(純吹水, 不喜勿插).
但我 ...
我都有報英藝,十月interview的,好多人,如果學校真係禁差點會仲有禁多人報……
我是考大埔嗰間,呢區d家長通常會報埋对面間安基斯比較,但interview時我覺得英藝仲多人過安,安是出名的

回覆:Anjen1226 的帖子

你小朋友係幾多月出世,的人話課程深,細B可能跟唔到

引用:你小朋友係幾多月出世,的人話課程深,細B

原帖由 落離Nicole 於 15-01-25 發表
你小朋友係幾多月出世,的人話課程深,細B可能跟唔到
N班下學期要寫字,細 b 小肌肉可能未得!

回覆:英藝幼稚園

有sun kids offer咪好地地囉⋯⋯

沙田英藝用家,大仔今年畢業。兩個小朋友都讀得好開心,一年半以來進步明顯,無論學術上還是社交自理方面。老師成日轉的確係一個問題,但小朋友又完全ok,好快適應,而且新來的老師都幾好。唯一唔太鐘意佢地每日做功課時間太多,有小小谷。
小一面試時,唔少老師都知道英藝教的深,小朋友能夠獨立做功課,語境好,個人認為有優勢。

回覆 jenny1029 的帖子

我女返佐個幾月半日N班,識得自己除褲去廁所,食完野抹嘴同抹薹,我覺得自理方面是ok的,學校都幾講紀律,要搭膊頭一齊去vv。我女係慢熱果種,但返學無喊過,我都好意外同感恩。唯一係學術比較深,細B兩嵗零就要寫字的話我覺得不是好事。

請教各位,我個囡現在同時被馬鞍山威寶幼稚園和沙田英藝幼稚園錄取,有哪個家長知道2間幼稚園哪間更好呢,謝謝!

回覆 elvistse 的帖子

我問過學校 你係可以要求一起看cctv片

回覆:英藝幼稚園

我個仔係13年12月蛇仔,得英藝肯收細b,pm offer,我啲朋友個個話呢間學校好差,以家見到你地講完,以家個心都定啲

好好唔敢講,但我同幾個前家長都認為唔差

回覆 雯灶 的帖子

我住沙田, 當初都中意威實校舍同特等一早睇返學情況, 我見有規模同老師有經驗........
但我想近屋企..讀英藝, 阿仔讀左一年暫時都無後悔讀英藝

我想間近期英藝沙田如何,剛剛收到上午PN offer, 另外,校車服務oK嗎?路線資料邊度有呢?

前排見過YORK K1 嘅上學期評估題目....我相信英藝PN嘅小朋友識得答一半以上......
‹ 上一主題|下一主題