用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 12 年十月B見未有offer加油站
樓主: gg33
go

12 年十月B見未有offer加油站 [複製鏈接]

10月龍女,都係全WAITING,初初發癲係咁再搵學校! 而家覺得隨遇而安,不過唔識睇邊間學校會收超大B!有無人可以指點下

回覆:12 年十月B見未有offer加油站

我個仔in咗6~8間!只有一間收下午,其他衰哂!
11月簡直係我既恐怖月,同佢去in令到我有面試恐懼症!一入課室就扭,唔願意入!唉,即使入到去做得幾好,都無用啦,印象分扣哂!

回覆:12 年十月B見未有offer加油站

其實大家唔駛太過擔心,in 又差不多in 哂已成定局,其實有好多家長有幾個offer響手未放,我相信到左1月甚至4月真係要交學費揀定一間之後會有好多位放出黎,祝大家好運

回覆:cherrybaby21 的帖子

一日未有著落,好難唔擔心呀

引用:我個仔in咗6~8間!只有一間收下午,其他衰

原帖由 十月B 於 14-12-17 發表
我個仔in咗6~8間!只有一間收下午,其他衰哂!
11月簡直係我既恐怖月,同佢去in令到我有面試恐懼症!一入 ...
exactly 同你一樣。唔願入,印象差。就算入到都唔願意做指令,衰哂

引用:Quote:原帖由+十月B+於+14-12-17+發表我個

原帖由 gg33 於 14-12-17 發表
exactly 同你一樣。唔願入,印象差。就算入到都唔願意做指令,衰哂
咪係!個場面好尷尬、好想搵洞捐

引用:Quote:原帖由+gg33+於+14-12-17+發表exactl

原帖由 十月B 於 14-12-18 發表
咪係!個場面好尷尬、好想搵洞捐
那那淋in完走人

我仔仔上年IN N CLASS都會聽話肯做下指令,但今年IN K1反而大了,識多了野,玩性格,就不愛開金口,又不願做指令,連hi 同BYE都不肯說~~昨天收到好厚的信,以為有OFFER (之前D POST有人話厚信有OFFER多),急不及待咁在電梯開信,點知某學校寄回D回郵信封比我,仲要邊間學校都不知,因為除了我的回郵信封就咩都無!真是空歡喜~~

引用:我仔仔上年IN+N+CLASS都會聽話肯做下指令,

原帖由 happyapril 於 14-12-18 發表
我仔仔上年IN N CLASS都會聽話肯做下指令,但今年IN K1反而大了,識多了野,玩性格,就不愛開金口,又不願 ...
咁攪笑既?又會寄翻回郵信封俾人但又唔話俾人知係邊間!唔見得人?

回覆 十月B 的帖子

我會是寄少了東西,但現在最大問題是不知邊間,REJECT都想得個知字

回覆 elaine85 的帖子

各位家長如果N班k1班有位,麻煩给資料我,住港島西,in了哥哥讀過不收(唉!以為一定收)。今日又收了一間上年in他n班有候補位,今年inK1不收,真是想死,兒講嘢不多,又怕丑,康復院建議讀N班(10月尾bb),本來想報N班,怎知家附近幾間N班只收13B,不收12B,唉!上年報又說18月以上才可遞表,我那時才13個月,沒得遞,真是不知怎算?所以拜託各位家長幫下手,我已打電話到家裡附近幼稚園都已收了生,thanks

‹ 上一主題|下一主題