用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 好難受
go

[學校] 好難受 [複製鏈接]

囝囝今年入s位,眼見同組的叻好多,佢好似各方面都遜色,個心都好難受,問個老師,係專等禁編法可以令佢有動機講多d,亦話佢又明教既野只係未表達到,我個心都舒服d╴但最難受係其他同組家長,個囝係做野慢d,叫3次做1次,d家長當怪勿禁睇,同同學講bye bye,我讃個仔叻 ,居然冷笑下,又會好奇怪問個仔機大好難受我都想唔理呀!但係個個星期都要陪佢上堂堂堂都見,可以點?講俾老公聽被佢鬧番專頭,話我痳煩喎!係D人衰先,眼紅我地有爸媽一齊出話動,自己就單拖,條路好闊,話我佢霸曬成條路,上堂我個仔喊又係到話,係個爸爸所為,心理唔平衡
   0    0    0    0

回覆:好難受

又好少見這樣的家長喎!是否同一人?如果是,不用理會他!

回覆:好難受

引用:囝囝今年入s位,眼見同組的叻好多,佢好似

原帖由 鳩嗚 於 14-12-11 發表
囝囝今年入s位,眼見同組的叻好多,佢好似各方面都遜色,個心都好難受,問個老師,係專等禁編法可 ...
唔洗理人,其實入得 S 位通常d 家長都會互相安慰嘅。

回覆:鳩嗚 的帖子

入得s位,真係好少有呢D家長。如果你仔果組個個都叻,其實你個仔都吾差。

THANKS

回覆:鳩嗚 的帖子

加油呀。你要刻伏對其他人的目光,因為你係小朋反的榜樣。能力各有不同,但自信一定要有。

‹ 上一主題|下一主題