用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 徵意見 :火炭joyful vs mos greenfield
go

徵意見 :火炭joyful vs mos greenfield [複製鏈接]

兩間都親身了解過,亦爬過文,想睇更多用家意見。

兩間語境都好好,但講到上k1,同pn唔同。mos greenfield好像令人有更多信心,而joyful沒有indian net, 大家可否比d意見。例如中文程度,老師有冇愛心,照顧得好唔好,會唔會容易叫難教的孩子轉校等等,謝謝

0    0    0    0

引用:兩間都親身了解過,亦爬過文,想睇更多用家

原帖由 gg33 於 14-12-11 發表

兩間語境都好好,但講到上k1,同pn唔同。mos greenfield ...
I want to know too....push!

引用:兩間都親身了解過,亦爬過文,想睇更多用家

原帖由 gg33 於 14-12-11 發表

兩間語境都好好,但講到上k1,同pn唔同。mos greenfield ...
我又係考慮呢2間,同埋我個仔坐唔定咖,我都怕難教被要求轉校!不過我比較 buy 6茵,因為始終覺得joyful太新!

回覆:徵意見 :火炭joyful vs mos greenfield

Joyful用家,但因小朋友係細B,剛開學只有一個月左右(N),感覺很好,老師有愛心,冇印度老師,但NET全部係金髮老師,英語方面唔洗擔心。普通話老師亦唔多識廣東話,應該係北京或上海人。
小朋友番學後好開心,本身非常活躍,坐唔定,但番學後真係學好左規矩,老師應該花左唔少耐性引導佢。
因為我地都係新用家,所以未知其他方面點。我地都想知多D K1,K2家長講下
:

回覆 Pklkenny 的帖子

Joyful 呢!老師會唔會同家長交代下小朋友在校情況?係咪成日有插班生咖?
‹ 上一主題|下一主題