用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 礸石山永樂創新英文幼稚園有人聽過嗎? ...
go

礸石山永樂創新英文幼稚園有人聽過嗎? [複製鏈接]

今年第一年開辦!因為女女無學校收!想報下呢間

2    0    0    0

回覆:礸石山永樂創新英文幼稚園有人聽過嗎?

我都想知

係邊樹架, 我係呢個區都無聽過.

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

回覆 Emib 的帖子

聽過, 佢舊年xmas 有open day 我去過, 不過因爲無校車到我家, 而且問過嚟緊15/16 都唔會有車, 所以無報
但感覺唔錯, 佢open day 有模擬試堂, 不過我囡嗰陣剛1歲, 仲未識行, 成舊飯咁, 唔太enjoy, 佢無扭無尖叫我已經偷笑

回覆 Oh!Baby 的帖子

龍蟠苑

回覆 Emib 的帖子

我住龍蟠苑,今年有報k1,收了am offer,至於好唔好,真係未知道,你可以致電問問

我見校舍唔錯,,,,,好大.....

我女讀緊啟蒙班,環境新,老師有愛心。阿女好鐘意返學。

引用:我女讀緊啟蒙班,環境新,老師有愛心。阿女

原帖由 megumiyu 於 14-12-10 發表
啟蒙班是否等同n ?

佢叫英文幼稚園,唔知一星期英文有幾多堂?

megumiyu 發表於 14-12-10 18:04
咁想問你會唔會讀佢地K1?

引用:Quote:原帖由+megumiyu+於+14-12-10+發表我

原帖由 Handsomewoman 於 14-12-11 發表
啟蒙班是否等同n ?
yes!
不過只返2.5小時

引用:Quote:megumiyu+發表於+14-12-10+18:04+我

原帖由 crossfinger 於 14-12-11 發表
咁想問你會唔會讀佢地K1?
唔會,因為會讀靈糧,但推介俾打算讀本區學卷幼稚園嘅媽咪。其實佢哋學校門外可望到入面環境,得閒經過不妨實地視察下。(重申:我係用家,不是打手)

回覆 Handsomewoman 的帖子

啟蒙 = informal N (因爲呢間學校既N 班申請教署仲未批),所以只可用啟蒙當playgroup 咁上(每日2.5hr, 一班不超8人, 一樣要着校服, 好似話2個老師VS 8個小朋友, 不用interview, 報名即收)
我之前都問過想報,因爲我女就2歲想揾N 插班,但最衰學校無校車,我帶唔到佢返學,所以最終無報

引用:Quote:原帖由+crossfinger+於+14-12-11+發

原帖由 megumiyu 於 14-12-11 發表
唔會,因為會讀靈糧,但推介俾打算讀本區學卷幼稚園嘅媽咪。其實佢哋學校門外可望到入面環境,得閒經過不妨 ...
可否下妳揀靈糧嘅原因呀?
呢2間邊間英文好啲呢?

引用:回覆+Handsomewoman+的帖子 啟蒙+=+inform

原帖由 piggymonkey 於 14-12-11 發表

啟蒙 = informal N (因爲呢間學校既N 班申請教署仲未批),所以只可用啟蒙當pla ...
資料很詳盡,謝謝

如果學校近你, 我諗都應該不錯, 新校算大, 設備和佈置都幾attractive, 之前去過open day 感覺唔錯, 但我唔係用家, 俾唔到實際意見你

引用:回覆+Handsomewoman+的帖子 如果學校近你,

原帖由 piggymonkey 於 14-12-11 發表

如果學校近你, 我諗都應該不錯, 新校算大, 設備和佈置都幾attractive, 之前去 ...
永樂同靈糧,如果撇除學費唔考慮,
唔知揀邊間好。永樂始終新,唔知師資如何。

假設2邊都收, 俾我一定揀鑽0, 多設施, 有NET, 70%老師有3年以上經驗, 最重要係集團學校, 支援上應該好過獨立一間幼稚園, 而且0糧個名响好多, 亦難入好多, 如果收你, 真係very lucky

piggymonkey 發表於 14-12-11 15:10

假設2邊都收, 俾我一定揀鑽0, 多設施, 有NET, 70%老師有3年以上經驗, 最重要係 ...
但一間有學卷, 一間冇... 鑽0學費唔平
‹ 上一主題|下一主題