用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋小學 請問將軍澳聖安德肋小學好嗎?
go

請問將軍澳聖安德肋小學好嗎? [複製鏈接]

如題,另請問中學派位如何?謝謝!

3    0    0    0

回覆:請問將軍澳聖安德肋小學好嗎?

聽有小朋友在學中的媽咪講,一年三測三考,所以都好忙,但德育好好

升中派位我無問,但你可以去學校網址看

引用:升中派位我無問,但你可以去學校網址看 +

原帖由 pmmama 於 14-12-08 發表
升中派位我無問,但你可以去學校網址看
好的,謝謝你!😊

聽教書朋友講嚟間升中派位一般

Cedric_mama 發表於 14-12-16 19:08
聽教書朋友講嚟間升中派位一般
咁佢有冇解釋咩叫一般先?

呢間小學既升中成績我真係唔知, 我只係知道上年我識個10個8毎朋友, 上年放佢係乙二都死晒, 轆到去乙七, 甚至尾
今年唔放乙一恐怕係無機會
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

升中派位. 同升小時受歡迎係兩回事升中通常睇幾多派到band 1 英中為指標
聖安自己網上無公怖數字, 只講有學生派到嘜學校
朋友教書. 有圍內數字, 咪大家分享下.
以我所知區內升中派位最好係馮晴. 當然要有回報就要有付出
馮晴功課比較多. 朋友教港島私小女校. 佢自己都俾女女讀馮晴.
家人在區內教幼稚園, 而我亦有一班朋友教區來小學及中學.
利申, 我小朋友會升私小. 而佢間係唔俾大抽獎,我地亦無意大抽獎

引用:回覆+hkpapa852+的帖子 升中派位.+同升小

原帖由 Cedric_mama 於 14-12-17 發表
回覆 hkpapa852 的帖子

升中派位. 同升小時受歡迎係兩回事升中通常睇幾多派到band 1 英中為指標
請問馮睛是否好嚴呢?我囡比較好動忙不適合,thx

‹ 上一主題|下一主題