用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田啟思VS mills 的PN班
go

藍田啟思VS mills 的PN班 [複製鏈接]

兩個都係Am,不過學費一個6千,一個3千幾,如果PN班只是玩下,好似6千又有D貴,但mills 係外語老師多,英語環境好D,仲近我多D,所有十五十六唔知好唔好。
如果讀一年啟思,之後K1-3轉番mills,慳番一年三萬呢個諗法,係咪好儍?

另外我已經放棄了Think am offer, 原來好多人想入Think
不過我覚得校舍有D舊,D老師無咁有愛心,所以放棄了,留個位俾想讀的小朋友。

0    0    0    0

回覆 elephant23 的帖子

I have just given up Mills today. I like the school a lot and it's offering AM while I only got PM with CREATIVE.

But I have to give up because I'm just the other way around - I'm much closer to CREATIVE than MILLS.

Would have put in serious consideration for MILLS if I'm closeby...

回覆 elephant23 的帖子

um .. if money is not really a big consideration, I will pick Mills

but agree that you can save pity lots in the first year ...

回覆:藍田啟思VS mills 的PN班

吾好意思,mills 中文是那間呢?

Monchhichi_C 發表於 14-12-8 13:01
吾好意思,mills 中文是那間呢?
苗士國際幼稚園

引用:兩個都係Am,不過學費一個6千,一個3千幾,

原帖由 elephant23 於 14-12-08 發表
兩個都係Am,不過學費一個6千,一個3千幾,如果PN班只是玩下,好似6千又有D貴,但mills 係外語老師多,英語 ...
如價錢不是問題,選mills啦, 又近。

我小朋友係MILLS讀緊,佢地D老師同STAFF都好NICE好CARING,如果價錢唔係太大問題,MILLS吧,佢地AM都好近FULL FULL地嫁

點解放棄Think? 點都好過啟思同苗士卦...?

引用:我小朋友係MILLS讀緊,佢地D老師同STAFF都

原帖由 amylck 於 14-12-16 發表
我小朋友係MILLS讀緊,佢地D老師同STAFF都好NICE好CARING,如果價錢唔係太大問題,MILLS吧,佢地AM都好近FU ...

苗士好嗎

論語言環境,think & mills 實好好多!!
行為可以啟思好d,傳統學校。(個人認為這方面主要責任係父母的身教)
未去過think,見的討論都一般。
mills open day/ interview 個日,我見d老師, staff 都好有禮貌、笑容好好,老師好有熱誠凡。(這都是主觀感覺)

其實不用想太多,你想小朋友係咩環境學習? 你想佢得到咩?
接著按當日小朋友的反應去揀未得囉~ 唔好諗太多了!!
計劃何時研究小學,k2又要出動... ... 真係煩唔得咁多。
hahaha... ...

引用:兩個都係Am,不過學費一個6千,一個3千幾,

原帖由 elephant23 於 14-12-08 發表
兩個都係Am,不過學費一個6千,一個3千幾,如果PN班只是玩下,好似6千又有D貴,但mills 係外語老師多,英語 ...
想將來讀國際學校mills。

我都想問吓大家意見,如果係mills度讀,第日升少係咪一定要行國際學校?我煩惱中⋯

我仔仔係龍細仔,今年11月開始插班Mills AM PN class, 返左個半月見到佢鍾意返學、學會唱歌、跳舞、愛art lesson,老師/校長評語都好好!老師/校長/其他職員都好nice好細心!所以暫時感覺英普環境下學費係貴d但都值!

我覺得PN可以試讀mills,k1先再揀。我自己個女都係讀一間新國際學校N英普班,覺得好好,因新校照顧很充足,人數又少,小班教學非常適合2歲呢個需要多關注時期。因我諗住俾小朋友讀local school所以k1會揀另一間可以學多d中文,但而家N班俾佢接觸多英普,將來要繼續學英普已有好根底同口音,應該會事半功倍! 如果mills近仲好,N班唔駛咁遠,兩歲人仔行得仲好慢,有病或眼訓時要你抱你都唔駛咁辛苦!

引用:我覺得PN可以試讀mills,k1先再揀。我自己

原帖由 liliankaykay 於 14-12-22 發表
我覺得PN可以試讀mills,k1先再揀。我自己個女都係讀一間新國際學校N英普班,覺得好好,因新校照顧很充足, ...
我比較喜歡mills,如果不是太遠都會想apply~

但如果讀mills想升官津小學係咪有難度?

‹ 上一主題|下一主題