用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 小三插班面試一問
go

小三插班面試一問 [複製鏈接]

請問一下大家,我小朋友下個星期面試(希望可以插班入讀小三)請問一下,有什麼要準備?
   0    0    0    0

回覆:奧奧daddy 的帖子

帶住輕鬆心情去考就夠,到時睇下D題目啱唔啱答!

人生沒有如果,只有後果和結果。

每天都微笑,生活注定充滿陽光。

回覆:小三插班面試一問

請問是否之前考過筆試?

奧奧daddy 發表於 14-12-6 12:49
請問一下大家,我小朋友下個星期面試(希望可以插班入讀小三)請問一下,有什麼要準備? ...
請問你小朋友是想插2015年9月小三? 我也想幫囝囝插, 不是每年5月先可考嗎? 我遲了?

回覆:奧奧daddy 的帖子

Can't 入2O15-16年的小三

回覆:小三插班面試一問

幾時知result

醒目開學勳章

回覆 ianolivia 的帖子

唔係潑你冷水,2015年小三的位機會好低,因我仔而家讀緊小二,當年收小一係收爆咗人,係超收咗,政府訂最多資助33人一班,但估唔到太多人黎註冊入讀,儘使有2人轉校,但有幾班仍比33人多,學校已每班多請一位助教照顧當年多收生的小一(2013年9月小一)直至跟到小六,所以我覺得唔會有位囉!但你可以問吓試吓!

引用:回覆+ianolivia+的帖子 唔係潑你冷水,201

原帖由 queen_sze 於 15-01-06 發表
回覆 ianolivia 的帖子

唔係潑你冷水,2015年小三的位機會好低,因我仔而家讀緊小二,當年收小一係收爆咗 ...
我有朋友讀緊,都話當年超生

‹ 上一主題|下一主題