用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 感激學之園(純分享)~長篇
go

感激學之園(純分享)~長篇 [複製鏈接]

小兒為7月b,上年報PN 間間都唔收(因為in時阿仔得歲半),好失望,最後有朋友同我講學之園未截止,就博一博,其實我住港島區的,知道係好遠,但好過冇書讀,記得interview 當日我仲大住個肚,就來生得,老公同阿仔入去,interview 左都幾耐,因為阿仔慢熱interview 耐d佢反而warm up 左,加上學之園係最遲一間in,阿仔又大左d,表現又好d,最後收左。

到而家讀3個幾月,好滿意呢間學校,阿仔學左好多嘢,好多嘢佢開始要自己做,有d嘢我地教佢佢未必會咁快學到,老師教就好快就入腦,昨日同我講"我的家有爸爸媽媽”我當堂呆了;老師又唔怕煩,主動叫我唔好幫阿仔著尿片返學,等佢介片!

最後,來到K1 interview, .雖然原校收返am,由於交通真係問題,所以報返港島區,暫時有3間有results 3間都有offers,覺得當初冇簡錯,學之園真係值得一讚!

4    0    0    0

回覆:Pepperbaby 的帖子

請問係返邊間LH?我地今年考k,但聽講得好少位

我上年報PN最後唔收、今年再考k1, 但不敢抱太大期望、學之園係我首選、真係好想入!

回覆:clingy 的帖子

康城

回覆:感激學之園(純分享)~長篇

上年in N得waiting,今年再inK1,希望收到offer

Pepperbaby 發表於 14-12-5 19:56
小兒為7月b,上年報PN 間間都唔收(因為in時阿仔得歲半),好失望,最後有朋友同我講學之園未截止,就博一博, ...
教學方法確有一手

我囡囡讀緊學之園,每朝早起身都好期待返學,希望細佬都可以入到學之園

我仔仔都係學之園既pn學生!學校比我感覺真係好好!完全覺得比既學費係值得既!老師有愛心,而且學校好注重家校溝通,每個月都會有家長講座,學校絕對表現到悉心培育幼兒成長既熱誠!最重要學校除了學費及一年一次美勞費外,絕無其他不必要雜費!又主動教學生同家長們'儉樸'精神!實在太喜歡呢間學校!仔仔都會原校升k1

差不多每個禮拜都會upload 小朋友上堂既相。學校用好多有趣既教材,做勞作去令小朋友愉快學習,小女好入腦!good

多唔多親子功課或活動?

引用:多唔多親子功課或活動? +

原帖由 C.Humphrey 於 14-12-06 發表
多唔多親子功課或活動?
親子教材多,親子功課無乜,親子活動(如學校旅行、觀課、聖誕表演、聨校運動會等)算唔算?

請問有龍校offer, 大家會選龍校定LH

回覆:Candycat225 的帖子

認同,估唔到咁樸素,生日會唔比買蛋糕,派禮物,只食冇cream 嘅蛋糕,都好嘅,唔駛比較!

囝囝都係康城 LH K1,很認同,學校上下很有規律,學校管理學生得很好,老師有愛心,我囝囝係超細b, 可能會去其他學校重讀k1,好唔捨得。

回覆:cherry91818 的帖子

超細都收已好叻,點解要轉?

學之園幼稚園教學特色

http://happypama.mingpao.com/cfm ... 1020_01_640x360.txt

Totally agree... my son is in PN class now, the teachers are so patient and I see my naughty son has a big change in terms of his character (can't sit still last time)...

回覆 cherry91818 的帖子

是否有龍校OFFER 就轉走LH

回覆 咪臣 的帖子

請問親子勞作, 如節日要做掛飾等, 多唔多? 親子教材可以分享多少少是什麼類型, 怎樣用嗎?

我個小朋友都係學之園(LV分校)度讀緊,學校好著重小朋友既禮貌,校長真係好好,每日風雨不改係學校門口教小朋友鞠躬同講午安。所有教職員都好有愛心,我囡囡以前好怕醜好怕陌生人,返咗學短短幾個月,改變咗好多,依家好鍾意返學,而且變得開朗咗同活潑咗,我覺得呢個轉變絕對係歸功於學校。好開心我囡囡可以入到學之園。

‹ 上一主題|下一主題