用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山靈糧課程
go

馬鞍山靈糧課程 [複製鏈接]

想問下靈糧課程係5係真好淺?升小派位點樣?
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]
   0    0    0    0

回覆 kitkit100 的帖子

好多家長講靈糧出去的小朋友跟唔到小學課程,happy school系唔系真我也唔肯定

回覆 Hoilxt 的帖子

我都有聽過,話雖然開心,但升小好辛苦。喊咁口。

回覆:馬鞍山靈糧課程

如果同綠茵比, 真係淺好多

Hoilxt  請問綠茵、think邊間好點?   發表於 14-12-5 15:08

回覆 WingHY 的帖子

不過有offer總比冇強

引用:回覆+WingHY+的帖子 不過有offer總比冇強

原帖由 Hoilxt 於 14-12-05 發表
回覆 WingHY 的帖子

不過有offer總比冇強
我唔清楚think課程, 不過綠茵同think都有net做班主任, 語境上應該差不多, 聽聞兩間校舍大小相約, 價錢綠茵較平

回覆 cc_ivy 的帖子

如果爸爸媽媽英文麻麻,報這種國際學校好嗎?剛打電話到綠菌K1 pm還有少量位

引用:回覆+cc_ivy+的帖子 如果爸爸媽媽英文麻麻

原帖由 Hoilxt 於 14-12-05 發表
回覆 cc_ivy 的帖子

如果爸爸媽媽英文麻麻,報這種國際學校好嗎?剛打電話到綠菌K1 pm還有少量位 ...
都唔怕掛, 學校有講廣東話既老師, 可以翻譯

引用:想問下靈糧課程係5係真好淺?升小派位點樣

原帖由 kitkit100 於 14-12-05 發表
想問下靈糧課程係5係真好淺?升小派位點樣?
happy school 就係偏淺,真係要自己取捨。有朋友仔女happy 咗一年(鑽石山間),跟住k2轉校,唔記得佢話同班定同级有8個同學轉校。我就會俾阿仔happy 三年,小學先算,唯一嫌棄馬鞍山校舍偏小,好似好喑/焗又或者係in個日天氣麻麻。
升小派位佢網站有得睇,好似區內間間都有,唔識睇,又唔知佢邊D係自行,邊D係大抽獎中

大女靈糧畢業,沒外補,不過有伴讀故事書,現就讀地區一線尾津小,小一適應沒問題,學習態度良好,可自行做功課,中英默書沒問題,考試成績不是最top,但我滿意

女兒在靈糧三年學到一件很重要的事,就是學習很快樂

不過,如考慮將來報讀直資或私小,應該要外補
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.
‹ 上一主題|下一主題